Παπαευαγγέλου: Ένα στα 3 κρούσματα διαγνώστηκε από τη διαδικασία του selftesting

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας βελτιώνεται συνεχώς, η διασπορά του ιού μειώνεται σταδιακά και σταθερά, ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά χαμηλός , το ίδιο και το Rt στην επικράτεια, περίπου στο 0,76%, σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σημαντική είναι και αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια, υπογραμμίζοντας πως η  πανδημία δεν έχει λήξει, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας. Κατά 40% μειώθηκε ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερή στα 35 έτη, ενώ ένα στα τρία νέα κρούσματα έχουν εντοπιστεί μέσω self test.

Αύξηση κρουσμάτων στους νέους 

Η επιτροπή αναμένει μια αύξηση κρουσμάτων το καλοκαίρι στους νέους, λόγω της έντονης κινητικότητας, που στη συνέχεια θα μεταδώσουν τη μόλυνση στους γονείς και τους παππούδες τους. Αυτός είναι και ο λόγος που απηύθηνε και πάλι έκκληση, σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

Μείωση κρουσμάτων 

Πρόσθεσε ότι σε κάποιες περιοχές παρατηρείται μείωση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων, όπως Ρέθυμνο, Σύρο και Σαντορίνη, και σε άλλες αυξημένες αριθμός κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες, επισημαινοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου υπάρχουν περιοχές που έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού όπως είναι η Κέα, η Κύθνος , η Μύκονος, η Άνδρος κ.α.

Αντίθετα υπάρχουν περιοχές που έχουν κάτω του 30% εμβολιαστική κάλυψη όπως είναι η Φλώρινα, η Ροδόπη, οι Σέρρες και η Ευρυτανία.

Διαβάστε επίσης

Self test και από τα σούπερ μάρκετ- Για ποιους θα είναι υποχρεωτικά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.