Μπουρλά: Κάθε άνθρωπος στον πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση στο εμβόλιο

Στα σχέδια για διανομή ενός δισ. δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 στις φτωχές χώρες του κόσμου, αναφέρθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, κατά την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής των G7, που διεξάγεται στο παραθαλάσσιο θέρετρο Carbis Bay, της Κορνουάλης, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Ο επικεφαλής της Pfizer, έκανε λόγο για ιστορική απόφαση, καθώς όπως είπε, οι χώρες των G7 ενώνονται και τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στους ηγέτες αυτών των ισχυρών κρατών, με στόχο να βοηθήσουν στη «μάχη» έναντι της πανδημίας.

«Ο κόσμος ζητά τώρα από τους ηγέτες της G7 να αναλάβουν την ευθύνη να βοηθήσουν τον εμβολιασμό ανθρώπων σε όλες τις χώρες», τόνισε και πρόσθεσε πως συμφωνεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν στο ότι «κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί στον πλανήτη – ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση, τη φυλή, τη θρησκεία», αξίζει την πρόσβαση στα εμβόλια.

«Χάρη στην ευφυΐα τόσων επιστημόνων και την αφοσίωση τόσων εταιρειών, σήμερα μπορούμε να δούμε καθαρά φως στο τέλος του τούνελ», σημείωσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις, τονίζοντας πως δοκιμάζεται η απόκριση του εμβολίου στις αναδυόμενες παραλλαγές και -όπως είπε – «μέχρι στιγμής, τα δεδομένα δείχνουν ότι κανένα από τα υπάρχοντα στελέχη δεν διέφυγε από την προστασία που προσφέρει το εμβόλιο μας».

Τέλος αναφέρθηκε στο πειραματικό φάρμακο της Pfizer, το οποίο θα χορηγείται από το στόμα, για τη θεραπεία της Covid-19 κατά τα πρώτα στάδια εμφάνισης της νόσου, και επιβεβαίωσε πως είναι πιθανό να καταστεί διαθέσιμο μέχρι το τέλος του 2021.
Πηγή: Reuters

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.