Έκκληση Κικίλια στους κατοίκους της Ρόδου να επισπεύσουν τον εμβολιασμό

Στην ανάγκη να επισπευσθεί ο εμβολιασμός, ως προϋπόθεση για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω, αναφέρθηκε από την Ρόδο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος, αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί, μετέβη στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Φαληράκι, όπου ξεναγήθηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο.

Σε δηλώσεις του από το εμβολιαστικό κέντρο ο υπουργός Υγείας τόνισε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού, ειδικά σε ένα νησί όπως η Ρόδος, εκ των περιζήτητων τουριστικών προορισμών διεθνώς.

«Σήμερα επισκέπτομαι το νησί για ένα ιδιαίτερο λόγο. Είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού μας, έχει τεράστιο αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων. Υποδέχεται τουρίστες πέρα από τη στενή έννοια της καλοκαιρινής περιόδου και άρα όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να σπεύσουμε να κλείσουμε ραντεβού και να εμβολιαστούμε.

Απευθύνομαι στους επαγγελματίες ξενοδόχους, στο προσωπικό που εργάζεται στις τουριστικές επιχειρήσεις και σε όλους τους εργαζομένους στο νησί της Ρόδου, στους κατοίκους του νησιού, αλλά και στους διαμένοντες στο νησί. 15-16 μήνες πλέον μέσα στην πανδημία έχουμε βιώσει το πόσο σκληρός είναι αυτός ο ιός.

Θέλω να ζητήσω να σεβαστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των υγειονομικών, των γιατρών, των νοσηλευτών, των ανθρώπων που έχουν δώσει τη μάχη όλους αυτούς του μήνες για να μας φροντίσουν και κατά κύριο λόγο να αντιληφθούμε πόσο επικίνδυνος ιός είναι αυτός για εμάς για τις οικογένειες μας για τον κοινωνικό και τον επαγγελματικό μας περίγυρο.

Ακόμα και αν χρειαστεί να πάμε πόρτα- πόρτα στο νησί προκειμένου να εξηγήσουμε σε όλους τι σημαίνει να προασπίσουμε τον εαυτό μας και την υγεία μας. Η Ρόδος είναι ένα ευλογημένο νησί, ένας ευλογημένος τόπος, για αυτό και από όλη την υφήλιο θέλουν να έρθουν στη Ρόδο για να κάνουν διακοπές. Αυτό, τους μήνες που έρχονται, Ιούλιο και Αύγουστο που θα ενταθεί η τουριστική κίνηση, πρέπει εμείς να το εξασφαλίσουμε και να το θωρακίσουμε.

Κάνω έκκληση ως υπουργός Υγείας σε όλους να εντείνουν την προσπάθεια. Πάμε πολύ καλύτερα από ό,τι ξεκινήσαμε. Μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα και αυτή πρέπει να είναι η στόχευσή μας».

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, καλωσορίζοντας τον υπουργό Υγείας επέστησε την προσοχή στην ατομική ευθύνη του καθενός όσον αφορά τον εμβολιασμό.Έκκληση για καθολικό εμβολιασμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

Μετά την επίσκεψη στο εμβολιαστικό κέντρο, ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του περιφερειάρχη με αποκλειστικό θέμα την επίσπευση των εμβολιασμών.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.