Θεοδωρίδου: Το 90% των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστο

Στην απροθυμία των ατόμων άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας , για την εμβολιαστική κάλυψη της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι τα εμβόλια προστατεύουν τους πολίτες από το να νοσήσουν σοβαρά και να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

«Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης και μπορούμε να συμβάλουμε στο να πείσουμε κάποιον να εμβολιαστεί», τόνισε για να προσθέσει ό,τι περισσότερο από το 90% των ατόμων που εισάγονται στο νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων, είπε πως η «Εθνική Επιτροπή θα μελετήσει τα θέματα και θα συνεκτιμήσει τους παράγοντες» για να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.

«Ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και δεν θα υπάρχουν διακρίσεις στον εκπαιδευτικό τομέα», τόνισε η κα Θεοδωρίδου και επεσήμανε πως προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός των ενηλίκων.

Ως προς τον εμβολιασμό των εγκύων ανέφερε, πως οι γνώσεις για τον κίνδυνο από Covid-19, έχουν δείξει ότι η νόσος της μητέρας προκαλεί συχνά βλάβες στον πλακούντα, γεγονός που ενισχύσει τη σύσταση για εμβολιασμό. Δεν έχει διαπιστωθεί μετάδοση από τη μητέρα στο έμβρυο, ούτε αυξημένος κίνδυνος συγγενών ανωμαλιών.

Αναφορικά τέλος, με τη νέα σύσταση εμβολιασμού σε άτομα που έχουν ήδη νοσήσει και καλούνται να εμβολιαστούν σε διάστημα ενός έτους και μόνο με μία δόση, σημείωσε πως τα δεδομένα είναι ελλιπή για τα άτομα με ανοσοκαταστολή καθώς  δείχνουν πως έχουν μειωμένη απόκριση στον εμβολιασμό.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.