Μαγιορκίνης: Τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη «Δέλτα»

Στη Μεγάλη Βρετανία όπου τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση των νέων διαγνώσεων, αναφέρθηκε κατα την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της εθνικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης .

«Αυτή η μικρή αύξηση οφείλεται στο στέλεχος Δέλτα που έχει επεκταθεί ιδιαίτερα στην Ινδία αλλά και από το γεγονός ότι η εμβολιαστική κάλυψη στις ηλικίες 18 έως 39 ετών ακόμη δεν έχει φτάσει σε ικανοποιητικό ποσοστό» είπε ο κ. Μαγιορκίνης και πρόσθεσε:

Η ήπια αυτή αύξηση δείχνει ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στις πιο δραστήριες κοινωνικές ομάδες η επαναφορά των κοινωνικών δραστηριοτήτων πρέπει να γίνει αργά και ελεγχόμενα».

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε:

«Οι μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι νοσηλείες αφορούν μη εμβολιασμενους και πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων -σύμφωνα με ανάλυση του Public Health England- έναντι του στελέχους Δέλτα καλύπτεται σε ικανοποιητικό βαθμό μετά την ολοκλήρωση των δύο δόσεων τόσο από το εμβόλιο της AstraZeneca όσο και αυτό της Pfizer».

Επιπλέον μίλησε για ύφεση της επιδημίας αλλά εξήγησε ότι παραμένει εύθραυστη. «Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί και στις νεότερες ηλικίες, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», σημείωσε καταλήγοντας o καθηγητής.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.