Παπαευαγγέλου: Έκκληση στους νέους να εμβολιαστούν

Στην ολοένα και βελτιούμενη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. 

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, υπάρχει ύφεση στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας, η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων καταγράφεται στα 36 έτη, τονίζοντας πως  «Η διασπορά συνεχίζει στα νεότερα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Τα ενεργά κρούσματα είναι άνω των 13.500, ωστόσο όπως είπε η κ.Παπαευαγγέλου , υπάρχει «σημαντική αποκλιμάκωση», καθώς και ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά χαμηλός, όπως και οι εισαγωγές νέων κρουσμάτων, 2.200 ασθενείς νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού στην χώρα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε δύο περιοχές , την Κατερίνη και τη Ρόδο, όπου καταγράφονται εξάρσεις, γεγονός που σημαίνει, όπως είπε, ότι η διασπορά στην κοινότητα συνεχίζει να αποτελεί απειλή.

Πάντως σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου σε όλες τις περιφερειακές ενότητες έχουμε ύφεση, ενώ από τα 9.500 κρούσματα που εντοπίσθηκαν την τελευταία εβδομάδα τα μισά βρέθηκαν μέσα από τα self tests.

«Η περιπέτεια δεν έχει λήξει κι ούτε θα λήξει σύντομα, το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό» υπογράμμισε η κα Παπαευαγγέλου και κάλεσε τους νέους, κάτω των 40 ετών, να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Καταλήγοντας, επανέλαβε πως η χρήση μάσκας παραμένει το πιο ισχυρό όπλο ατομικής προστασίας από τον κορονοϊό.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.