Συνεδρίαση Επιτροπής: Μουσική, δεξιώσεις και ωράριο κυκλοφορίας

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα και τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι σχετίζονται με την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν τα θέματα της μουσικής στην εστίαση, ο αριθμός των ατόμων σε δεξιώσεις, γάμους, κ.λπ. και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι υφιστάμενοι περιορισμοί είναι από τα τελευταία μέτρα που θα ήθελαν τα μέλη της επιτροπής να καταργηθούν εντελώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ειδικά αυτές τις ημέρες που βελτιώνεται συνεχώς η επιδημιολογική εικόνα και η σταθεροποίηση σε χαμηλά επίπεδα των κρίσιμων δεικτών είναι το ζητούμενο.

Ωστόσο, οι επιστήμονες θα επιχειρήσουν να βρουν την χρυσή τομή, αφού αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι ότι η πιστή τήρηση των μέτρων αυτών είναι δύσκολη και για αυτό το λόγο παρατηρούνται πολλά φαινόμενα καταστρατήγησης.

Η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και όλοι γνωρίζουν ή έχει πέσει στην αντίληψή τους ότι πολλοί είναι οι πολίτες αλλά και επιχειρηματίες που αψηφούν τους περιορισμούς και διοργανώνουν πάρτι.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει σήμερα από τις 00:30 έως και τις 05:00, θα τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια ριζική αλλαγή.

Άλλωστε, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στην χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε ότι δεν περιμένει κάποια αλλαγή προς το παρόν δηλώνοντας πως θα «πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τα μέσα του μήνα».

Σε ότι αφορά το όριο των 100 ατόμων σε δεξιώσεις, γάμους και βαπτίσεις, η επιτροπή είναι πιο θετική στην πιθανή αύξηση του αριθμού – ακόμα και σε διπλασιασμό – ειδικά όσο ανεβαίνει ο αριθμός των εμβολιασμένων ατόμων και στις νεαρότερες ηλικίες.

Διαβάστε επίσης

Ιατρικές ψηφιακές βεβαιώσεις και προληπτική ιατρική μέσω κινητού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.