Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στα ΚΥΤ Χίου, Λέσβου και Σάμου από τον ΕΟΔΥ

Ξεκίνησε την Πέμπτη (3/6), ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων/Μεταναστών, στα νησιά Χίος, Σάμος και Λέσβος στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού των υπουργείων Υγείας, Μετανάστευσης και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για ανοσοποίηση των πληθυσμών σε Κέντρα Φιλοξενίας Πολιτών Τρίτων Χωρών.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την προσφυγική κρίση-Philos»  και προγραμματίζεται να επεκταθεί στα Κέντρα και των υπόλοιπων νησιών, καθώς και στις Δομές φιλοξενίας της Ηπειρωτικής χώρας.

Την Παρασκευή (4/6), θα επισκεφθούν τα  Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών όπου πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, συνοδευόμενοι από στελέχη των δύο φορέων, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εφαρμογή των εμβολιασμών στο πεδίο.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.