Κικίλιας: Σε δύο ομάδες οι εμβολιασμοί για τους 18-29 ετών με όλα τα σκευάσματα

Στην αύξηση κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες, αναφέρθηκε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οπως είπε ο υπουργός, παρά την καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα, «η επιδημία δεν έχει τελειώσει», τα ενεργά κρούσματα είναι 14.371 και η διάμεση ηλικία είναι τα 36 έτη.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό, σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας (για όλα τα εμβόλια) και για νέες ηλικιακές ομάδες, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει τμηματικό άνοιγμα: Πρώτα η ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών και θα ακολουθήσει η ομάδα των 18-24 ετών.

Τόνισε δε ότι «οι εμβολιασμοί σήμερα αναμένεται να υπερβούν τους 102.000», προσθέτοντας ότι συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 5.751.115 εμβολιασμοί. Ειδικότερα, με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 35,51%, ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 20,39% του ενήλικου πληθυσμού.

Μάλιστα ο κ. Κικίλιας έκανε νέα έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην ανοσία αγέλης

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, μέχρι σήμερα το 35.51% του πληθυσμού έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον  με μία δόση ενώ 2.137.000 πολίτες ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 20,39%.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας υπάρχουν νησιά που πλέον τα ραντεβού τους για το εμβόλιο φθάνουν το 100%.

Ειδικότερα τα νησιά που χτύπησαν ρεκόρ ραντεβού είναι: η Λευκάδα, η Θάσος, η Πάρος, η Μύκονος, και η Σαλαμίνα.

«Πριν την έναρξη της εκστρατείας “Γαλάζια Ελευθερία” ο μέσος όρος εμβολιασμών στα νησιά ήταν στο 22%, τώρα είναι στο 40%», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα, δήλωσε πως «στα νησιά που ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός, πριν ήταν στο 13%, τώρα στο 20%».

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.