Θεοδωρίδου: Υπό εξέταση ο εμβολιασμός των εφήβων

Εκτενή αναφορά στον εμβολιασμό των παιδιών έναντι της Covid-19, έκανε κατά την τοποθέτησή της στην ενημέρωση για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου.

Η κ. Θεοδωρίδου ξεκίνησε την εισήγησή της εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη, η οποία καατέληξε από το σπάνιο σύνδρομο της θρομβοπενίας μετά τον εμβολιασμό της με AstraΖeneca.

«Θα ήθελα πριν αναφερθώ στην τακτική ενημέρωση να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη από το σπάνιο σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία που οφείλεται στο εμβόλιο AstraZeneca» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε, σε έρευνα που έγινε σε 1.005 παιδιά όπου κανένα δεν ανέπτυξε νόσο, μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer ενώ είχαν μόνο ήπιες συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ωστόσο, όπως είπε, ο μικρός αριθμός των παιδιών στη μελέτη δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει σπάνιες επιπτώσεις.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους του θέματος για να διατυπώσει την άποψή της για τον εμβολιασμό των παιδιών που δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα υπογράμμισε η καθηγήτρια , υπενθυμίζοντας ότι ο ρόλος της Επιτροπής είναι συμβουλευτικός.

Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης μελετά επίσης περιστατικά μυοκαρδίτιδας σε ανθρώπους κάτω των 30 ετών, που είχαν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Pfizer, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να συνδέουν τα περιστατικά αυτά με το εν λόγω εμβόλιο.

Τα οφέλη υπερτερούν έναντι των κινδύνων ειδικά για παιδιά με προβλήματα υγείας, με την προυποθεση της παρακολούθησης, επανέλαβε η κα Θεοδωρίδου.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.