Συνεδρίαση της επιτροπής για γυμναστήρια και δεξιώσεις

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για τις τελικές λεπτομέρειες σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας στα γυμναστήρια αλλά και για όσα θα πρέπει να εφαρμόζονται σε δεξιώσεις και συνεστιάσεις.
Από την Δευτέρα 31 Μαΐου επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια, τα κέντρα αισθητικής και οι χώροι δεξιώσεων και οι επιστήμονες της επιτροπής θα εξετάσουν τα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί σχετικά με την ασφαλή επιστροφή των πολιτών.

Μέχρι στιγμής για τα γυμναστήρια ισχύουν τα εξής:

  • δύο υποχρεωτικά self test για κάθε εργαζόμενο την εβδομάδα
  • ένας αθλούμενος ανά 10 τ.μ.
  • ανοιχτά παράθυρα
  • κλειστός ο κλιματισμός και κλειστά αποδυτήρια.

Οι ειδικοί επιστήμονες θα συζητήσουν το θέμα του ανώτατου ορίου των 100 ατόμων που μπορούν να παραβρίσκονται σε δεξιώσεις. Το όριο των 100 ατόμων θεωρείται ασφυκτικό από τους επαγγελματίες, κάτι που έχει παραδεχθεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχει εισηγηθεί να ισχύσουν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν και για την εστίαση όσον αφορά τα άτομα.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί εκ νέου και το θέμα της μουσικής, αν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild δήλωσε ότι η μουσική δεν θα επιστρέψει από αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά θα λειτουργεί κανονικά όταν θα έρθουν οι τουρίστες.

Εξηγώντας τους λόγους για κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός είπε ότι «οι πελάτες των εστιατορίων, των καφέ και των μπαρ όταν υπάρχει μουσική είναι υποχρεωμένοι να μιλούν πιο δυνατά, συνεπώς έρχονται και πιο κοντά μεταξύ τους με κίνδυνο διασποράς σταγονιδίων».

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.