Μπουρλά: Νέο εμβόλιο μέχρι το καλοκαίρι- Θα αποθηκεύεται σε απλό καταψύκτη

Μία νέα βελτιωμένη έκδοση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά το εμβόλιο μπορεί να είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι και θα μπορεί να αποθηκευτεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες από το υπάρχον.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο axios.com, σημείωσε πως σε αντίθεση με το υπάρχον εμβόλιο που φυλάσσεται στου -70 βαθμούς Κελσίου, το νέο εμβόλιο θα μπορεί να αποθηκευτεί για σχεδόν 6 μήνες σε θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσει και ένας  «κλασικός καταψύκτης».

«Όπως γνωρίζετε τα εμβόλια τώρα αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς, αλλά πλέον θα μπορούν να παραμείνουν σε απλή κατάψυξη για πάνω από ένα μήνα. Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση η οποία παρέχει τρομερή ευελιξία για τους υγειονομικούς υπαλλήλους», ανέφερε ο κ. Μπουρλά σε σχέση με το υπάρχον εμβόλιο ενώ για το νέο σκεύασμα σημείωσε πως «μπορούμε να το έχουμε αυτό το καλοκαίρι».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.