Θεοδωρίδου: Τα εμβόλια μας προστατεύουν σχεδόν 100% από τη σοβαρή νόσο και το θάνατο

Ενθαρρυντικά χαρακτήρισε τα στοιχεία και σε ό, τι αφορά τις μεταλλάξεις, η  πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας, σημειώνοντας πως δημιουργούνται ελπίδες για ύπαρξη ανοσίας πολύ περισσότερο από ένα χρόνο.

Αναφέρθηκε επίσης σε μια πολυκεντρική μελέτη, το συμπέρασμα της οποίας ήταν ότι τα αντισώματα -όσων έχουν νοσήσει ή εμβολιαστεί- παραμένουν μέχρι και για 13 μήνες και μειώνουν την πιθανότητα της επαναλοίμωξης με τον κορονοιό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για την «πρώτη μελέτη που επιβεβαιώνει την παραμονή εξουδενωτικών αντισωμάτων και την μείωση του κινδύνου επαναλοίμωξης».

Ανοσία που περιλαμβάνει και τις μεταλλάξεις

Μετά τον εμβολιασμό παρατηρείται 96% μείωση του κινδύνου επαναλοίμωξης μετά τη νόσηση». Μάλιστα, τόνισε πως «τα αντισώματα καλύπτονται πλήρως και οι μεταλλάξεις του βρετανικού στελέχους του νοτιοαφρικανικού».

«Η σύστασή μας είναι μετά από νόσηση, να γίνεται μία δόση εμβολίου», τόνισε ακόμα, λέγοντας πως με τα νέα στοιχεία καταρρίπτονται δύο επιχειρήματα όσων αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων: Ότι δηλαδή το εμβόλιο δεν προστατεύει για πολύ καιρό και ότι δεν «καλύπτει» τις μεταλλάξεις.

«Επιχειρήματα του τύπου οι μεταλλάξεις κάνουν ανενεργό το εμβόλιο δεν ισχύουν και όσοι το επικαλούνται κάνουν λάθος. Ο κύριος τρόπος αναχαίτισης των μεταλλάξεων είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλων».

Τα εμβόλια μάς προστατεύουν σχεδόν 100% από τη σοβαρή νόσο και το θάνατο και σε σημαντικό βαθμό από τις μεταλλάξεις, είπε καταλήγοντας η κ.Θεοδωρίδου.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.