Μαγιορκίνης: Υποχώρηση του ιικού φορτίου – σημάδια αποκλιμάκωσης στο ΕΣΥ

Στα παγκόσμια επιδημιολογικά δεδομένα, τονίζοντας πως παρουσιάζεται μείωση, με τα περισσότερα κρούσματα και θανάτους αναλογικά να καταγράφονται στην Ινδία, αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία. Επιπλέον ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για βελτίωση στην Ευρώπη.

Τόνισε πως σταδιακά βγαίνουμε από την απομόνωση, ωστόσο -όπως είπε- η πανδημία δεν έχει τελειώσει και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, αλλά συνέχισε να δείχνει σημεία αποσυμπίεσης. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 8%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με την νόσο παρουσίασε μείωση, σημείωσε ο καθηγητής.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του εμβολιασμού αλλά και στην τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι δεν είναι ακόμα η στιγμή για χαλάρωση.

Όσον αφορά στα self-tests, είπε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 10 εκατ. ατομικές συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερους από 3 εκατ. πολίτες και έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας μέχρι σήμερα, 14.172.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.