Κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για απελευθέρωση μετακινήσεων, sms και ωράριο κυκλοφορίας

Τη σταδιακή απελευθέρωση από τα εναπομείναντα περιοριστικά μέτρα εξετάζουν σήμερα Τετάρτη 12/5 τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και αν ληφθούν άμεσα οι αποφάσεις, τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η Επιτροπή στη συνεδρίασή της θα εξετάζει αρχικά τον επιδημιολογικό χάρτη και τους δείκτες επικινδυνότητας σε κάθε περιοχή, όπως γίνεται κάθε Τετάρτη. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια, η διατ’ήρηση ή μη των SMS, αλλά και η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας.

Σε ότι αφορά τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, τα μέλη της Επιτροπής θα συζητήσουν αν θα υπάρξει οριζόντια πρόβλεψη ή θα υπάρχουν διαφορετικά μέτρα για την μετακινήσεις στα νησιά.

Πέρα από την ημερομηνία απελευθέρωσης των μετακινήσεων, με την πιθανότερη να είναι η Παρασκευή 14η Μαΐου, οι επιστήμονες θα εκτιμήσουν αν θα πρέπει να τεθούν κάποιοι υποχρεωτικοί περιορισμοί, όπως η διενέργεια self test ή η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, θα εξεταστεί αν το ωράριο κυκλοφορίας μπορεί να παραταθεί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τα SMS έχουν αποδειχθεί χρήσιμα αυτή την περίοδο κυρίως στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων με τα ραντεβού, αλλά ενδεχομένως να αποφασιστεί η κατάργηση τους για τις μετακινήσεις και το λιανεμπόριο.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προτείνει την απελευθέρωση της αγοράς με μόνο περιορισμό τα τετραγωνικά ανά πελάτη και να καταργηθεί το click away και το click inside.

Ανακοινώσεις αναμένονται και για το πλαίσιο ανοίγματος του τουρισμού. Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα ανακοινώσει τα μέτρα για την είσοδο επισκεπτών στη χώρα μας από τις 15 Μαΐου.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.