Η επόμενη σχολική χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών

Την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για τη χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 12-15 ετών περιμένει η χώρα μας προκειμένου να εντάξει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» και τους μαθητές των Γυμνασίων και των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.

Για το θέμα αυτό μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας λέγοντας ότι για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών, περιμένουμε την έγκριση από τον ΕΜΑ και είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

Ο υπουργός προανήγγειλε πως η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών.

Αναφορικά με κάποια προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη διανομή των self tests όπως ότι κάποιοι μαθητές θα χάσουν ένα τεστ για την ερχόμενη Δευτέρα, δεσμεύτηκε πως θα δει το θέμα με τους αρμοδίους και διαβεβαίωσε πως «ό,τι γίνεται στραβά, θα το διορθώνουμε».

Σχετικά με την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας στην χώρα μας ο υπουργός Υγείας είπε πως η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου και συμπλήρωσε πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.

«Έχουμε προαγοράσει 30 εκατ. εμβόλια», είπε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει 5,4 εκατ. εμβολιασμοί και 1,94 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ο αριθμός των εμβολιασμών μόνο σήμερα, θα ανέλθει σε 112.000, σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Β. Κικίλιας: Εξασφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.