Β. Κικίλιας: Εξασφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι έχουν κάνει την 1η δόση του εμβολίου της AstraZeneca καθώς οι δεύτερες δόσεις για τους συγκεκριμένους πολίτες είναι εξασφαλισμένες.

Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας με αφορμή την απόφαση της ΕΕ να μην παραγγείλει εμβόλια από την AstraZeneca από τον Ιούνιο.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το συντομότερο» υπογράμμισε και τόνισε πως δεν πρέπει να στοχοποιούνται τα εμβόλια. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η έγκρισή του – όπως και όλων των υπολοίπων που έχουν αδειοδοτηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση – έγινε κατόπιν μελέτης και έρευνας.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως αυτή την στιγμή έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca περίπου 55 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, ενώ η Αγγλία έχει ήδη βγει από τη μεγάλη πίεση λόγω του συγκεκριμένου εμβολίου.

Σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες, υπογράμμισε πως είναι απειροελάχιστες, φέροντας ως παράδειγμα πως πιθανότητα να πάθει θρόμβωση έχει και μία γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά ή ένας καπνιστής.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.