Μαγιορκίνης: Ο εμβολιασμός μειώνει 20 φορές την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου

Στη σημασία της μαζικής συμμετοχής στον εμβολιασμό, αναφέρθηκε κατά τη τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, εξηγώντας πως η «κάλυψη» των ηλικιωμένων, ειδικά, πολιτών, μειώνει σημαντικά τους θανάτους.

Όπως είπε, «αν είσαι 65 ετών και άνω η πιθανότητα να καταλήξεις», εφόσον δεν έχει εμβολιαστεί ο πολίτης, «κυμαίνεται μεταξύ 10 και 20%». Ο εμβολιασμός μειώνει 20 φορές τη πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου, επεσήμανε. Ο εμβολιασμός των νέων, δε, καθιστά το ενδεχόμενο θανάτου από την Covid «σχεδόν ανύπαρκτο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε και για την κατάσταση στην Αττική, όπου οι νέες διαγνώσεις, την τελευταία εβδομάδα, κατέγραψαν «σημαντικότατη μείωση» της τάξης του 30%.

Ωστόσο, ο καθηγητής τόνισε πως οι αργίες του Πάσχα οδήγησαν σε μειωμένη προσέλευση των πολιτών για testing, κάτι που σημαίνει ότι «πιο αξιόπιστη εικόνα θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα».

Ο καθηγητής έκλεισε την εισήγηση του με κάλεσμα προς τους νεότερους να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, κάτι που συνεπάγεται «ραντβού με την επόμενη μέρα της πανδημίας», όπως είπε χαρακτηριστικά, με δεδομένο ότι οι νέοι εμφανίζονται και να είναι εκείνοι που «οδηγούν» την πανδημία.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.