Παπαευαγγέλου: Στις 17 Μαϊου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών από τη Δευτέρα 17 Μαϊου, ανακοίνωσε η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Αναφορικά με την επιδημιολογική πορεία τόνισε πως δεν έχουμε ακόμα εικόνα για την κινητικότητα του Πάσχα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για Αττική και κεντρική Μακεδονία.«Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες 20 με 60 ετών» σημείωσε και πρόσθεσε ό,τι οι ΜΕΘ έχουν συνεχή πίεση, με το ποσοστό κάλυψης να ανέρχεται σε 82%.

Oi νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία εμφανίζουν σταθερά πτωτική πορεία για 4η εβδομάδα, με τον μέσο όρο του επταημέρου να είναι στις 391 την ημέρα. Πλέον, ο αριθμός των νέων εισαγωγών είναι μικρότερος από εκείνους που παίρνουν εξιτήριο. Συνολικά 4.900 ασθενείς με κορoνοϊό νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα.

Όπως είπε, η κ.Παπαευαγγέλου, η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας, ενώ τόνισε πως οι ειδικοί ανησυχούν για φαινόμενα χαλάρωσης ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων, καθώς η προστασία από το εμβόλιο δεν ξεκινά με το τσίμπημα, αλλά αρκετές ημέρες μετά.

Υπογράμμισε δε πως είναι ακόμη σημαντική η διατήρηση του ραντεβού με την αποστολή SMS στο λιανεμπόριο για τον έλεγχο της μετακίνησης των πολιτών από και προς τα καταστήματα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.