Κορονοϊός: Η αμοιβή των ιδιωτικών κέντρων που θα κάνουν εμβολιασμούς έναντι του κορονοιού

Στην τελική ευθεία είναι η οριστικοποίηση των ιδιωτικών μονάδων υγείας, όπως κλινικές πολυιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κ.λπ. που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμών «Ελευθερία» για τη διενέργεια εμβολιασμών έναντι του κορονοϊού.

Στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr/ έχει ανοίξει ενότητα «Εκδήλωση ενδιαφέροντος ένταξης ως εμβολιαστικό κέντρο» στην οποία οι ιδιώτες μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ενώ αναφέρονται και οι προϋποθέσεις που πρέπει να έχει το κάθε κέντρο για να εγκριθεί η ένταξή του στο πρόγραμμα Ελευθερία.

Σε πρώτη φάση και ανάλογα πόσες ιδιωτικές μονάδες υγείας επιλεγούν, στα ιδιωτικά εμβολιαστικά κέντρα θα χορηγείται το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson λόγω ευκολίας στη συντήρησή του.

Η αμοιβή των ιδιωτών

Με βάση την σχετική απόφαση της κυβέρνησης, όσοι ιδιώτες επιλεγούν με βάση τις προϋποθέσεις που ορίζονται, θα αμείβονται με το ποσό των 3 ευρώ ανά εμβόλιο συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης των αναλωσίμων.

Οι ιδιωτικές μονάδες υγείας που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Ελευθερία» θα πραγματοποιούν τους εμβολιασμούς με το δικό τους ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε δικές τους εγκαταστάσεις .

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.