Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού με δωρεάν rapid test στο Σύνταγμα

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, βρισκόμενος στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της πανδημίας, το Σάββατο 8 Μάϊου, θα διενεργήσει Rapid Test στους πολίτες στο κέντρο της Αθήνας (Πλατεία Συντάγματος) από τις 11:00 έως τις 13:00. Τη δράση στηρίζει και ο δήμος Αθηναίων.

Τα test ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Test) θα πραγματοποιούνται από το εξειδικευμένου προσωπικό και τους εθελοντές του σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα τηρούνται αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Παράλληλα, θα διανεμηθεί στο κοινό ενημερωτικό υλικό με oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ορθής χρήσης του Self Test κ.α.

Ξεκινάει το πρόγραμμα «COVID-19 Mobile Testing Initiative»

Η συγκεκριμένη δράση, θα αποτελέσει το εφαλτήριο του προγράμματος «COVID-19 Mobile Testing Initiative» που χρηματοδοτείται από τη DG SANTE/Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού/Ερυθράς  Ημισελήνου (ΔΟΕΣ/IFRC) και υλοποιείται στη χώρα μας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.