Γ. Μαγιορκίνης: Τα self tests έχουν αποτρέψει την υπερμετάδοση του κορονοϊού

Περισσότερα από 3,5 εκατ. συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερους από 1,4 εκατ. πολίτες, ενώ περισσότερα από 1,7 εκατ. αποτελέσματα έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα .Το σύνολο των θετικών αποτελεσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί από τον επανέλεγχο είναι 4.392, όπως ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, έχουν αποτραπεί πολλαπλάσιες μεταδόσεις ως αποτέλεσμα της παρέμβασης με τα self tests”.

Έκθεση ΕΟΔΥ για self tests 

Η συνολική εικόνα από τη διάθεση και διενέργεια των self tests παρουσίασε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αναφέροντας πως οι θετικές διαγνώσεις που προέκυψαν από την εφαρμογή του μέτρου έφτασαν τις 4.392.

«Έως 28 Απριλίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 1.743.029 ηλεκτρονικές δηλώσεις αυτοδιαγνωστικού αποτελέσματος. Από τα 33.970 άτομα που προσήλθαν για επανέλεγχο έως και τις 28 Απριλίου 2021, έχουν καταγραφεί 4.392 θετικά αποτελέσματα», αναφέρει στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, ο ΕΟΔΥ.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.