Γκίκας Μαγιορκίνης: Σημάδια υποχώρησης του ιικού φορτίου

Αισιόδοξος για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, εμφανίστηκε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης. Όπως τόνισε κατά τη τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, την τελευταία εβδομάδα, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια έδειξε σημεία οριακής υποχώρησης ωστόσο η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή.

Σημείωσε ότι στην Αττική η επιδημία παρουσίασε για δεύτερη εβδομάδα σημεία συρρίκνωσης σε ποσοστό 6%, με λιγότερα από 2.000 ενεργά κρούσματα, ενώ στην Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε συρρίκνωση 8%.

Στο 80% η αξιοπιστία των self tests

Αναφέρθηκε επίσης στα self tests, λέγοντας ότι χορηγήθηκαν 2 εκατ. τεστ σε 1 εκατ. πολίτες και δηλώθηκαν 1,3 εκατ. στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Τόνισε ότι η εγκυρότητα τους είναι εξαιρετικά υψηλή. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 2.057 θετικά άτομα στον κορονοϊό με το μοριακό τεστ που ακολούθησε και αυτό δείχνει ότι το ατομικό τεστ επιβεβαιώνει την υψηλή αξιοπιστία του που φτάνει το 80%.

Ινδική μετάλλαξη

Αναφορικά με  τον εντοπισμό στελέχους της Ινδικής μετάλλαξης στη χώρα μας, ο κ. Μαγιορκίνης, είπε ότι η μετάλλαξη αυτή εξετάζεται διεθνώς, όσον αφορά την μεταδοτικότητα αλλά και την παθογένεια της. «Δεν έχουμε στοιχεία ότι πρόκειται για επικίνδυνη μετάλλαξη ωστόσο έχει γίνει ιχνηλάτηση και απομόνωση ώστε ακόμα κι αν αποδειχθεί επικίνδυνη αργότερα να έχουμε κάνει όσα έπρεπε» προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.