Ασυλία για τους υγειονομικούς που εμπλέκονται στη διαχείριση της πανδημίας ζητούν οι γιατροί

Την ασυλία των υγειονομικών που εμπλέκονται στη διαχείριση της πανδημίας και στο πρόγραμμα εμβολιασμών ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών.

Μετά τον πρόεδρο του ΠΙΣ κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος που αποποιήθηκε το προνόμιο του ακαταδίωκτου ως μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων «μέχρι να προβλεφθεί ασυλία για όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας που εμπλέκονται στην πανδημία και δίνουν καθημερινά τη μάχη στα νοσοκομεία», την ίδια άποψη εκφράζει και ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ, Γιώργος Ελευθερίου, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σημειώνει ότι η διάταξη πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους γιατρούς που ασχολούνται με τον covid19 και τους εμβολιασμούς.

Ειδικότερα ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ, Γιώργος Ελευθερίου καλεί το υπουργείο Υγείας να προτάξει την άμεση νομοθέτηση ασυλίας για όλους τους ιατρούς και νοσηλευτές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο αναχαίτισης της πανδημίας «για λόγους ηθικής τάξεως, ισονομίας και αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς, υπό συνθήκες πολεμικής εκστρατείας».

Ο κ. Ελευθερίου προσθέτει ότι «παρά το γεγονός ότι είναι λογικό να αποποινικοποιείται η έκφραση επιστημονικής άποψης, θεωρώ άτοπο να προτάσσεται το ακαταδίωκτο της επιτροπής λοιμωξιολόγων και την ίδια ώρα να αφήνει ακάλυπτο το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ήδη δεκάδες δικαστικές ενέργειες εναντίον ιατρών βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα».

Ο πρόεδρος και ο γε. γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. κ. Π. Ψυχάρης και Γ. Μπακούλας αναφέρουν τα εξής:

«Η ψήφιση της τροπολογίας σχετικά με το ακαταδίωκτο των μελών της Εθνικής επιτροπής για τον covid19,της επιτροπής εκτάκτων συμβάντων και της Εθνικής επιτροπής εμβολιασμών για λόγους ισότητας και ισονομίας πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους γιατρούς που ασχολούνται με τον covid19 και τους εμβολιασμούς.

Σε αντίθετη περίπτωση οι παρενέργειες της απόφασης θα επηρεάσουν αρνητικά και τις σχέσεις των γιατρών δημιουργώντας γιατρούς δυο ταχυτήτων (επιστημονική ανισότητα) και δίδοντας αφορμή για σωρεία αγωγών κατά των λειτουργών υγείας, αγωγές που ήδη έχουν ξεκινήσει».

Διαβάστε επίσης

Αποποιείται των προνομίων της διάταξης για το ακαταδίωκτο ο πρόεδρος του ΠΙΣ

Ψηφίστηκε το ακαταδίωκτο των μελών των 3 επιστημονικών επιτροπών

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.