Πότε μπορείτε να εμβολιαστείτε κατά του κορονοϊού ανάλογα με την ηλικία σας

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών ανά ηλικία ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 21/4. Στο πρόγραμμα των εμβολιασμών εντάσσεται από τις 5 Μαίου και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Την Τετάρτη 21/4 άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τα άτομα ηλικίας 55-59 ετών και ήδη έχουν κλειστεί 138.000 ραντεβού.

Ακολουθούν:

  • Το Σάββατο 24 Απριλίου η ηλικιακή ομάδα 50 – 54 ετών
  • Την Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου η ηλικακή ομάδα 30-39, αλλά προς το παρόν μόνο με τα διαθέσιμα εμβόλια της ΑstraZeneca. Όποιος δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα πρέπει να περιμένει να ανοίξει αργότερα η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
  • Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικίες 45-49 και 40-44 ετών. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να έχουν ανοίξει μέχρι το Πάσχα.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 5 Μαΐου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson που είχαν ανασταλεί εξαιτίας 6 περιστατικών θρομβώσεων που είχαν καταγραφεί στις ΗΠΑ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η επίσημη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών η οποία θα είναι παρόμοια με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΜΑ μετά από συνεδρίασή του έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση του εμβολίου αξιολογώντας ότι τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα από τις σπάνιες επιπλοκές.

Τα ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα που ανακοίνωσε ο γ.γ. Μάριος Θεμιστοκλέους έχουν ως εξής:

  • 85+ ετών : 61% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση
  • 80-84 ετών: 61% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση
  • 75-79 ετών: 68% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση
  • 70-74 ετών: 50% λάβει έστω την πρώτη δόση
  • 65-69 ετών: 27% λάβει έστω την πρώτη δόση
  • 60-64 ετών: 51% λάβει έστω την πρώτη δόση

Μέχρι σήμερα οι πολίτες που έχουν λάβει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού είναι 1.826.628 ενώ και τις δύο δόσεις έχουν λάβει 774.370 πολίτες σε όλη τη χώρα. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 2.645.000 εμβολιασμοί.

Διαβάστε επίσης

4 στους 10 υγειονομικούς και ηλικιωμένους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

Ευρωπαϊκές οδηγίες για τους πλήρως εμβολιασμένους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.