Θεοδωρίδου: Έχουν αυξηθεί τα περιστατικά θρομβώσεων και αναμένουμε στοιχεία από τον ΕΟΦ

Νεότερα στοιχεία για τα περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό αναμένει σήμερα από τον ΕΟΦ η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχουν αναφερθεί περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό στην Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, η κα. Μαρία Θεοδωρίδου είπε ότι «βέβαια έχει αυξηθεί ο αριθμός, διότι έχει ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, των δηλώσεων των θρομβώσεων και των εν πολλοίς και των εν τω βάθει στον ΕΟΦ, ο οποίος κατατάσσει τις περιπτώσεις ανάλογα με τη βαρύτητα, ανάλογα ακόμα και με τη χρονική συσχέτιση, διότι αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό που οδηγεί στη συμπλήρωση μιας «κίτρινης κάρτας», η ανάλυση των περαστικών. Μάλιστα αύριο είναι η μέρα που θα μας την παρουσιάσει ο εκπρόσωπος του ΕΟΦ στην Επιτροπή».

Ωστόσο η κα. Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε πως πρέπει να «ξεχωρίσουμε ότι άλλο οι θρομβώσεις που μπορεί και είναι σε ένα ποσοστό υψηλό και στο γενικό πληθυσμό και άλλο το συγκεκριμένο βαρύ συμβάν με τις θρομβώσεις των φλεβωδών κόλπων και της θρομβοπενίας, που εδώ παραμένει να έχει δηλωθεί ένα περιστατικό».

Διαβάστε επίσης

Σύνδρομο VITT: Διάγνωση και θεραπεία των θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό

Μ.Θεοδωρίδου: Διερευνάται ένα περιστατικό θρόμβωσης στην Ελλάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.