Μαγιορκίνης: Iδιαίτερα υψηλή η ακρίβεια των self tests

Στην εύθραυστη επιδημιολογική -όπως την χαρακτήρισε- εικόνα αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής Eπιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παρουσιάζει εύθραυστη σταθεροποίηση σημείωσε και πρόσθεσε, ότι η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή.

Ο αριθμός των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, επιβαρύνθηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 6%.

Στην Αττική, η επιδημία παρουσίασε συρρίκνωση 5% με δειλά σημεία εύθραυστης βελτίωσης και στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε μικρή αύξηση με ενδείξεις σταθεροποίησης.

Αναφερόμενος στα self tests, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως 970.814 self test έχουν διατεθεί στους πολίτες ως σήμερα, ενώ περισσότερα από 2 εκατ. βρίσκονται ήδη σε όλα τα φαρμακεία.

Μιλώντας για την αποτελεσματικότητα τους ο καθηγητής παρέθεσε τα αποτελέσματα του Public Health England σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με το οποίο η ακρίβεια των self tests είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.