Πρέσβειρα του ΠΙΣ για τις μεταμοσχεύσεις η Μαίρη Τζουλάκη

Η Μαίρη Τζουλάκη, η μητέρα ενός νέου 22χρονου που με τον θάνατό του πρόσφερε ελπίδα και ζωή σε άλλους ασθενείς που δέχτηκαν το δώρο της μεταμόσχευσης οργάνων, θα είναι η πρέσβειρα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στην καμπάνια που ξεκίνησε για την δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.

«Δίνουμε το παράδειγμα πρώτοι εμείς και καλούμε όλους τους ανθρώπους να γίνουν δωρητές οργάνων. Για όποιον δεν αντιλαμβάνεται την αλτρουιστική πλευρά του θέματος, ας σκεφτεί ότι μπορεί να είναι και ο ίδιος δυνητικός λήπτης κάποια στιγμή της ζωής του.
Έχουμε σήμερα περισσότερους δωρητές, αλλά πρέπει να τους πολλαπλασιάσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κατά την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου παρουσία πολλών επισήμων.

«Να μετατρέψουμε την προσφορά ελπίδας, μέσω της δωρεάς οργάνων, σε στάση ζωής», κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στην εκδήλωση του ΠΙΣ και συνέχισε τονίζοντας ότι «πρέπει να αποκτήσουμε κουλτούρα δωρεάς οργάνων γιατί διασφαλίζει τη συνέχεια της ζωής και την ανανέωση της ελπίδας για πολλούς συμπολίτες μας, είναι μια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας την εκδήλωση απέδωσε τα εύσημα στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία και την εκδήλωση έκανε λόγο για «μια αξιέπαινη πρωτοβουλία», υπογραμμίζοντας πως τα βιώματα συμπολιτών μας που βίωσαν «την εμπειρία της προσφοράς οργάνων επιβάλλουν να στηρίξουμε όλοι την εθνική προσπάθεια, ώστε να διαδοθεί το μήνυμα ότι η δωρεά οργάνων είναι δωρεά ζωής».

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η έμπρακτη συμπόρευση του Δημάρχου Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινού που ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ότι κατέθεσε δήλωση συγκατάθεσης για να γίνει δωρητής οργάνων σώματος μέσω του gov.gr.

mairi-tzoylaki
Η κα. Μαίρη Τζουλάκη με τον πρόεδρο του ΠΙΣ κ. Αθ. Εξαδάκτυλο

Το κοινό καθηλώθηκε από την ομιλία της Μαίρης Τζουλάκη, μητέρας του αδικοχαμένου Αντώνη που δήλωσε ότι «ήθελα η ζωή του να δώσει φως τη στιγμή που για μας ερχόταν το σκοτάδι”.

Η Μαίρη Τζουλάκη τον Αύγουστο του 2023, έχασε τον γιο της, μόλις 22 χρονών, όταν μία οδηγός παραβίασε την προτεραιότητα που είχε ο γιος της. Από τις πρώτες ώρες μετά το ατύχημα, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς «με μεγάλη θλίψη πως δεν μπορούν να παρέμβουν να τον σώσουν μιας και είχε εγκεφαλική πίεση 90», περιέγραψε η ίδια.

«Είμαι εδώ μπροστά σας όχι ως μια χαροκαμένη μάνα, αξιολύπητη αλλά ως μια περήφανη τυχερή μητέρα για το παιδί που είχα και γι’ αυτό που κατάφερε να αφήσει πίσω του».

«Η ζωή είναι μικρή, η υστεροφημία αιώνια (…) Δεν χρειάστηκα δύναμη, όπως μου λένε, για να πάρω αυτή την απόφαση για τη δωρεά οργάνων, για μένα ήταν το αυτονόητο. (…) Η ζωή όλων μας είναι πολύτιμη, πόσω δε μάλλον του παιδιού μας, είναι ο θησαυρός μας. Ήταν τα πάντα. Ήθελα να εξυψώσω τη ζωή του. Να την κάνω να δώσει φως τη στιγμή που για μας ερχόταν το σκοτάδι», κατέληξε, κάνοντας το κοινό να συγκινηθεί και να την χειροκροτήσει παρατεταμένα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι: Κύριλλος Χριστοφής, Αρχιμανδρίτης εκπρόσωπος Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Κεφαλογιάννης Κωνσταντίνος, βουλευτής ΝΔ, Βατσινά Ελένη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μηλάκη Γωγώ, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού, Χρονάκη Φιλαρέτη , Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Καραντίνος Γεώργιος, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Χάρης Βαβουρανάκης προεδρος ΙΕΕ ΠΙΣ.

Διαβάστε επίσης

5 υπολείμματα φαγητού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο

Αλεύρι για κέικ και αλεύρι για όλες τις χρήσεις – Η βασική διαφορά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.