5 υπολείμματα φαγητού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο

Αντί να πετάτε τα υπολείμματα του φαγητού και των άλλων παρασκευών που κάνετε στην κουζίνα, χρησιμοποιήστε τα στον κήπο σας και τις γλάστρες.

Πολλά από όσα περισσεύουν στα γεύματά σας ή στην παρασκευή του φαγητού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα πάντα, από το να κρατάτε τα παράσιτα και τα ζώα μακριά από τα φυτά σας μέχρι την ενίσχυση των θρεπτικών συστατικών στο χώμα σας.

5 υπολείμματα από την κουζίνα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο

Τσόφλια αυγών

Μην πετάτε στα σκουπίδια τα τσόφλια των αυγών σας, αν έχετε φυτά. Θρυμματίστε τα και ρίξτε τα στον κήπο σας. Τα τσόφλια των αυγών έχουν ανθρακικό ασβέστιο. Το ανθρακικό θα εξουδετερώσει την οξύτητα του εδάφους και θα κάνει το έδαφος πιο αλκαλικό. Αυτό είναι καλό για ορισμένα φυτά, καθώς παρέχει ασβέστιο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ασβεστοποιήσει το έδαφος (να το κάνει πιο αλκαλικό) εάν γίνει πολύ όξινο. Αποφύγετε όμως να χρησιμοποιείτε τσόφλια αυγών γύρω από φυτά που αγαπούν το οξύ όπως οι αζαλέες.

Πικάντικα τρόφιμα

Δοκιμάστε να τοποθετήσετε πικάντικα υπολείμματα στον κήπο κοντά σε φυτά για να αποτρέψετε τα παράσιτα. Αν και ορισμένα υπολείμματα τροφών μπορούν να προσελκύσουν ζώα, όπως αρουραίους, άλλα μπορεί να εκπέμπουν οσμές ή να περιέχουν ενώσεις που τα απωθούν. Οι πικάντικες πιπεριές, όπως οι πιπεριές τσίλι ή τα jalapeños, περιέχουν καψαϊκίνη, μια ένωση που απωθεί τα θηλαστικά και τα έντομα. Φροντίστε να παρακολουθείτε την αποτελεσματικότητά τους και να προσαρμόζετε τις μεθόδους σας για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Φλούδες Εσπεριδοειδών

Οι φλούδες εσπεριδοειδών, όπως αυτές από πορτοκάλια, λεμόνια και γκρέιπφρουτ, περιέχουν φυσικές ενώσεις που απωθούν τα μυρμήγκια, και τις γάτες. Διασκορπίστε τις φλούδες εσπεριδοειδών γύρω από τη βάση των φυτών ή χρησιμοποιήστε τις για να δημιουργήσετε ένα φράγμα για να αποτρέψετε τα ανεπιθύμητα ζώα.

Κόκκοι καφέ

Το κατακάθι του καφέ μπορεί να προσθέσει χρήσιμα θρεπτικά συστατικά στο χώμα σας και γύρω από τη βάση των φυτών σας. Μην απλώσετε παχιά στρώματα κατακάθια καφέ, καθώς είναι ένα λεπτό υλικό που μπορεί να εμποδίσει τη ροή του νερού και του αέρα.

Μπανανόφλουδες

Χρησιμοποιήστε φλούδες μπανάνας για τα φυτά. Είναι πλούσιες σε κάλιο, φώσφορο και ασβέστιο, τα οποία είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη των φυτών. Αν θάψετε τις φλούδες της μπανάνας στο έδαφος, αποσυντίθενται σταδιακά, απελευθερώνοντας τα θρεπτικά συστατικά τους στο έδαφος. Αν τις ψιλοκόψετε θα γίνει πιο γρήγορα η αποσύνθεσης. Θάψτε τα υπολείμματα μπανάνας στον κήπο σε βάθος λίγων εκταοστών κοντά στη βάση των φυτών.

Διαβάστε επίσης

Αλεύρι για κέικ και αλεύρι για όλες τις χρήσεις – Η βασική διαφορά

Ενδομητρίωση και εξωσωματική γονιμοποίηση – Τα νεότερα δεδομένα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.