Η Έρρικα Πρεζεράκου ανέβασε φωτογραφία με το ακρωτηριασμένο δάχτυλο τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Έρρικα Πρεζεράκου ανέβασε φωτογραφία με το ακρωτηριασμένο δάχτυλο τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Έρικα Πρεζεράκου, σχεδόν 3,5 χρόνια μετά το ατύχημα που για λίγα εκαστοστά δεν της στοίχισε τη ζωή, ανέβασε στο Instagram μία φωτογραφία της με το ακρωτηριασμένο δάχτυλο, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμω με Αναπηρία την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.
Η πρώην πρωταθλήτρια του στίβου, το καλοκαίρι του 2020 είχε ένα σοβαρό ατύχημα με σκάφος στη θάλασσα.

«Ήθελα τόσα να γράψω .. όμως μέσα μου μόνο αυτό στάθηκε …» γράφει, μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η Έρρικα Πρεζεράκου.

«Συγχωρατε με αν κάνω λάθος … μα η παγκόσμια μέρα δεν αφορά τα άτομα που γεννήθηκαν η απέκτησαν αναπηρία .. αφορά όλους εμάς που είμαστε πολλές φορές μέσα μας ανάπηροι να αγκαλιάσουμε να αγαπήσουμε η να αποδεχτούμε κάθε τι το διαφορετικό .. που κοιτάμε μόνο το έξω και όχι την φλόγα της ψυχής μέσα .. Είναι για όλους εμάς αυτή η μέρα ηλιολουστα μου πλάσματα .. Δεν ξερω αν σας είπα σήμερα ποσό πολύ σας αγαπω;» συμπλήρωσε στην ανάρτησή της η Έρρικα Πρεζεράκου.


Το ατύχημα της Έρρικας Πρεζεράκου σημειώθηκε στις 7 Αυγούστου του 2020 ενώ ήταν σε διακοπές στην Κύθνο.

«Ήξερα όταν άκουσα τον ήχο, ότι μπορεί να μην καταφέρω να ζήσω. Την ώρα που έπεσα στο νερό, έκανα κωλοτούμπες οπότε δεν ήξερα που βρίσκομαι. Αν δεν ήταν το χέρι μου πιο ψηλά και ήταν τα μαλλιά μου, δεν θα μιλούσαμε τώρα, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ. Άκουσα τον ήχο και δεν ήξερα που με είχε χτυπήσει η προπέλα. Την ώρα που βγήκα κι είδα το χέρι μου, είναι αυτό το ένστικτο επιβίωσης που έχουμε όλοι, κι άρχισα να κολυμπώ κι έλεγα το χέρι μου θα το φτιάξουν στο νοσοκομείο και θα είμαι καλά. Αυτό με έσωσε».

«Έχασα σχεδόν το μισό μου αίμα. Άκουσα στο ελικόπτερο που έλεγαν ότι θα σου κόψουμε το χέρι από τον ώμο. Είχα χάσει τόσο αίμα, που το χέρι κινδύνευε να κοπεί ολόκληρο. Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη που ζω. Πιο πολύ με ζόρισε η συμπεριφορά του οδηγού, ο οποίος ούτε ήρθε καν μαζί μου επάνω. Έλεγε ψέματα κι ήταν σοκαριστικό σε ανθρώπινο κομμάτι».

Διαβάστε επίσης

Κ. Μητσοτάκης: Ο «Ευαγγελισμός» και το άλμα ανακούφισης των ασθενών

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Προσοχή στη χρήση σκευασμάτων για τη ρινική συμφόρηση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.