Κ. Μητσοτάκης: Ο «Ευαγγελισμός» και το άλμα ανακούφισης των ασθενών

Την κατάργηση των αναμονών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εξήρε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην καθιερωμένη του ανάρτηση στα social media στην πορεία του κυβερνητικού έργου, έκανε ειδική αναφορά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

- Advertisement -

Ειδικότερα συνεχάρη όλο το προσωπικό, για την κατάργηση των πολύωρων αναμονών στα εξωτερικά ιατρεία.

Κ. Μητσοτάκης για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Ο κ. Μητσοτάκης έγραψε:

«Περνάω στον χώρο της Υγείας, προκειμένου να συγχαρώ τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, για την κατάργηση των αναμονών στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία, που, αν και δωρεάν, πρέπει να κλείσεις ραντεβού.

- Advertisement -

Αξιοποιώντας ένα υπάρχον πληροφοριακό σύστημα της ΗΔΙΚΑ, έβαλαν τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών, που πλέον πηγαίνουν απευθείας στην κλινική και στο ιατρείο, χωρίς να απαιτείται άλλη γραφειοκρατική διαδικασία. Το νέο σύστημα των εξωτερικών ιατρείων έχει εφαρμοστεί στο 70% των ιατρείων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και από τις 10 Δεκεμβρίου θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα.

Για να παραφράσω τη διάσημη ρήση, πρόκειται για «ένα μικρό βήμα για νοσοκομείο, ένα μεγάλο άλμα ανακούφισης για τους ασθενείς». Αντίστοιχα συστήματα θα εφαρμοστούν σε όλα τα νοσοκομεία».

«Φρένο» στις αναμονές

Διασυνδέοντας τα πληροφοριακά συστήματα, το νοσοκομείο μείωσε κατά πολύ την ταλαιπωρία των ασθενών, που μεταβαίνουν κατά συρροή στα εξωτερικά ιατρεία.

Πλέον, όποιος έχει ραντεβού στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», πηγαίνει απευθείας στην κλινική και στο ιατρείο και η νοσηλεύτρια, έχοντας στον υπολογιστή όλα τα στοιχεία του, επιβεβαιώνει την παρουσία του στο ραντεβού μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Εδώ και περίπου έναν μήνα έχει τεθεί το νέο σύστημα σε εφαρμογή και, όπως περιγράφει και ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου, τα αποτελέσματα στη μείωση των αναμονών είναι θεαματικά.

Διαβάστε επίσης

Μ. Χρυσοχοΐδης: Γιατί «ξηλώνει» έναν – έναν τους διοικητές των νοσοκομείων, όλες οι πληροφορίες

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.