Η μεγαλύτερη πέτρα στα νεφρά, η πιο ακριβή και άλλα περίεργα

Οι γιατροί του στρατού στη Σρι Λάνκα αφαίρεσαν την μεγαλύτερη στον κόσμο πέτρα στα νεφρά από τον Canistus Coonghe στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Colombo στη Σρι Λάνκα πριν δύο εβδομάδες. Η πέτρα ζυγίζει 801 γραμμάρια και ήταν μεγαλύτερη από το νεφρό του ασθενούς.

Το προηγούμενο ρεκόρ, όπως τεκμηριώνεται από το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, σημειώθηκε το 2004 και ήταν 13 εκατοστά, ενώ ζύγιζε 620 γραμμάρια.

H μεγαλύτερη πέτρα στα νεφρά

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, η πέτρα παρουσιάστηκε στον Διοικητή του Στρατού, Αντιστράτηγο Vikum Liyanage, με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Η πέτρα στα νεφρά βρισκόταν στο δεξί νεφρό του ασθενούς και εντοπίστηκε από την ουρολογική ομάδα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα.

Ευτυχώς, παρά την απόφραξη, το νεφρό του Coonghe εξακολουθούσε να λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Το συκώτι, η χοληδόχος κύστη, το πάγκρεας και ο σπλήνας του περιγράφηκαν από τον Dr Sutharshan ως «φυσιολογικό» σε μέγεθος, αν και ο προστάτης του Coonghe ήταν διευρυμένος.

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναρρώνει καλά.

Περισσότερα παγκόσμια ρεκόρ πέτρας στα νεφρά

Οι περισσότερες πέτρες στα νεφρά αφαιρέθηκαν από έναν ασθενή : 172.155 πέτρες στα νεφρά αφαιρέθηκαν από τον Dhanraj Wadile (Ινδία) στο Ινστιτούτο Ουρολογίας της Ινδίας στις 8 Δεκεμβρίου 2009.

Το νεότερο άτομο που είχε πέτρα στα νεφρά : Ο Τζόσουα Πράις από το Τζάκσονβιλ του Τέξας των Η.Π.Α., ήταν 6 ετών 298 ημερών όταν χειρουργοί στο νοσοκομείο Χέρμαν του Τέξας, αφαίρεσαν μια πέτρα στα νεφρά από τον αριστερό του νεφρό στις 5 Οκτωβρίου 1993.

Η πιο ακριβή πέτρα στα νεφρά : Στις 18 Ιανουαρίου 2006, ανακοινώθηκε ότι ο ηθοποιός του Star Trek William Shatner πούλησε μια πέτρα στα νεφρά που είχε αφαιρέσει τον προηγούμενο χρόνο για 25.000 $ στο διαδικτυακό καζίνο GoldenPalace.com. Ο Shatner δώρισε τα χρήματα από την πώληση στη φιλανθρωπική οργάνωση Habitat for Humanity.

Διαβάστε επίσης

Η λύση ανάγκης του Ολύμπιου, το μέγα ερωτηματικό για τον Πιερρακάκη και ο (κατα)πιεσμένος Θάνος

Αυτά που ο γιατρός σας εύχεται να σταματήσετε να κάνετε στα 50

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.