Αυτά που ο γιατρός σας εύχεται να σταματήσετε να κάνετε στα 50

Το σώμα αλλάζει ανά δεκαετία και γύρω στα 50 οι διαφορές είναι πιο έντονες και οι γιατροί συμβουλεύουν να σταματήσετε να κάνετε κάποια πράγματα που κάνατε στα 30 ή στα 40.

Σε γενικές γραμμές, στα 50 χρειάζεται μεγαλύτερη πειθαρχία στη διατροφή, περισσότερη άσκηση και καλύτερη διαχείριση του άγχους. Οι γιατροί τονίζουν ότι στα 50 έχουμε μία καλή ευκαιρία για να νιώθουμε καλά κατά το δεύτερο μισό της ζωής μας.

Τι πρέπει να σταματήσετε να κάνετε στα 50

1. Να δουλεύετε πολύ σκληρά

Πολλοί 50άρηδες σήμερα εργάζονται με τους ρυθμούς των 30, αλλά νιώθουν την κούραση να τους βαραίνει. Δεδομένου ότι έχουν αρκετά χρόνια για την συνταξιοδότηση, καλό θα είναι να ρίξουν λίγο τους ρυθμούς και να θυμηθούν τη σημασία της ανάπαυσης.

2. Κακές συνήθειες

Όλοι κάνουμε πράγματα που ξέρουμε ότι πιθανότατα δεν είναι τα καλύτερα για την υγεία μας —και μερικές φορές, προτιμούμε να μην τα σκεφτόμαστε. Κάντε «έναν έλεγχο» των συνηθειών σας, τόσο των υγιεινών όσο και των μη υγιεινών. Αισθάνεστε ισορροπημένοι όταν τα σημειώνετε και τα ζυγίζετε; Έχετε μακροπρόθεσμους παράγοντες κινδύνου που έχετε παραμελήσει; Τα 50 μας είναι μια εξαιρετική περίοδος για να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας σχετικά με το πόσο καλά φροντίζουμε το σώμα μας.

3. Αυτοδιάγνωση και αυτοθεραπεία

Με τόσες πολλές πληροφορίες που είναι άμεσα διαθέσιμες στο διαδίκτυο, είναι δελεαστικό να πάρουμε την υγεία μας στα χέρια μας. Μπορούμε εύκολα να ρωτήσουμε το Διαδίκτυο τι συμβαίνει με εμάς, ποια συμπληρώματα πρέπει να λαμβάνουμε και ποιες εναλλακτικές θεραπείες να δοκιμάσουμε, αλλά αυτό δεν είναι τόσο καλή ιδέα.

Το να ξεγελάσετε τα συμπτώματα και να αποφασίσετε να κάνετε αυτοθεραπεία χρησιμοποιώντας συμπληρώματα, περιοριστικές δίαιτες και προϊόντα αποτοξίνωσης είναι κάτι που όλοι πρέπει να σταματήσουν να κάνουν και ειδικά όταν είστε άνω των 50. Πάντα να μιλάτε πρώτα με το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα και/ή όταν θέλετε να δοκιμάσετε εναλλακτικά φάρμακα. Ορισμένα από αυτά τα προϊόντα μπορούν να κάνουν το φάρμακο που ήδη παίρνετε λιγότερο ισχυρό, αυξάνοντας τη σοβαρότητα της υπάρχουσας πάθησής σας. Θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε τοξικότητα ή αντενδείξεις όταν χρησιμοποιούνται μαζί με άλλα φάρμακά.

4. Δεν είστε ειλικρινείς με τον γιατρό σας

Η ειλικρίνεια, όπως λένε, είναι η καλύτερη πολιτική — και αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων, προϊόν ευεξίας ή εναλλακτική θεραπεία υγείας, δεν πρέπει να το κρύψετε από τον γιατρό.

Τι γίνεται όταν ο γιατρός σας λέει συγκεκριμένα να μην κάνετε ή να πάρετε κάτι, και το κάνετε ούτως ή άλλως; Μην λέτε ψέματα στον γιατρό σας εάν κάνετε κάτι ενάντια στις συμβουλές του. Εάν δεν είστε ειλικρινείς με τον γιατρό σας, δεν θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν.

5. Παράλειψη προληπτικών εξετάσεων καρκίνου

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε στα 50 είναι να παραλείπετε τις προληπτικές εξετάσεις καρκίνου για άτομα στην ηλικιακή σας ομάδα. Ένας έλεγχος είναι απαραίτητος ακόμη και πριν φτάσετε στα 50.

“Το νούμερο ένα πράγμα που εύχομαι οι ασθενείς να σταματήσουν να κάνουν στα 50 τους είναι να αποφεύγουν τους προληπτικούς ελέγχους όπως για τον καρκίνο του μαστού ή για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Βλέπουμε καρκίνο του παχέος εντέρου σε ολοένα και νεότερες ηλικίες και οι νέες κατευθυντήριες γραμμές προτείνουν στην πραγματικότητα να ξεκινούν από την ηλικία των 45 ετών, επομένως οι ασθενείς στα 50 τους έχουν ήδη καθυστερήσει », λέει στο bestlifeonline.com η Alexandra Albanese , MD, οικογενειακός γιατρός. “Υπάρχουν πολλές επιλογές για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου τώρα. Δεν πρέπει να φοβάστε τίποτα που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας!”

Διαβάστε επίσης

Η λύση ανάγκης του Ολύμπιου, το μέγα ερωτηματικό για τον Πιερρακάκη και ο (κατα)πιεσμένος Θάνος

6 οφέλη για την υγεία από τις λευκές πατάτες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.