Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Πώς η ορθή εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες έσωσε βρέφος

Η σωστή εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες σώζει ζωές, εκεί που δεν το περιμένεις.
Έτσι συνέβη και στην Καλαμάτα, όταν ένα βρέφος που μόλις είχε σαραντίσει, ξαφνικά μελάνιασε και έχασε τις αισθήσεις του, ενώ θήλαζε.

Η μητέρα του τρομοκρατήθηκε, άρχισε να φωνάζει και να ζητά βοήθεια. Για καλή τους τύχη, ένα ζευγάρι πυροσβεστών που ήταν πολύ κοντά στη μητέρα και το βρέφος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια και πραγματικά έσωσαν το μόλις 42 ημέρων μωράκι, επειδή πρόσφατα είχαν κάνει εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και στο ΚΑΡΠΑ.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην οποία επισημαίνει ότι “η τεράστια αξία της ορθής εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες αναδεικνύεται καθημερινά μέσα από περιστατικά που συμβαίνουν γύρω μας”.

Ο ΕΕΣ αναφέρεται στη σωτηρία του βρέφους λέγοντας ότι “το απόγευμα της Τρίτης (18/4) στην Καλαμάτα, δύο πυροσβέστες, οι οποίοι πρόσφατα, κατόπιν αιτήματός τους, είχαν εκπαιδευτεί δωρεάν στις Πρώτες Βοήθειες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, κατάφεραν να επαναφέρουν βρέφος που είχε χάσει τις αισθήσεις του σε κεντρικό σημείο της πόλης και να το παραδώσουν με ασφάλεια και σε σταθερή κατάσταση στο ασθενοφόρο για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο”.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, επί δεκαετίες, με τους καλύτερους εκπαιδευτές παρέχει υψηλού επιπέδου διαδραστικές εκπαιδεύσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών σε πολίτες, οργανισμούς, φορείς και εταιρείες, οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, όπως στο περιστατικό που συνέβη στην Καλαμάτα, καθώς η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να σώσει μια ζωή ή να αποτρέψει μία αναπηρία. “Είμαστε υπερήφανοι για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν καθημερινά οι εκπαιδευτές μας”, σημειώνει και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών που διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να προστατεύσουν μία ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο. Μάθετε περισσότερα στο redcross.gr

Διαβάστε επίσης

Ευλογιά των πιθήκων: Δεν έχουμε τελειώσει, λένε οι αρμόδιες Αρχές

Η φιλόδοξη Φωτεινή, η Όλγα της Υγείας και ο γκρινιάρης Κώστας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.