Έτρεξε σε 33′ τα 5χλμ του Ημιμαραθωνίου στέλνοντας μήνυμα ελπίδας σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα

Παράδειγμα επιμονής και αισιοδοξίας για όλους τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, ο Χρήστος Αποστολάκος που έτρεξε μαζί με την FairLife L.C.C, την περασμέμνη Κυριακή στον 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2023.

Ο Χρήστος Αποστολάκος, ασθενής με καρκίνο του πνεύμονα σταδίου IV, αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα τη νόσο, λαμβάνοντας στοχεύουσα θεραπεία, καθώς έχει βρεθεί θετικός σε συγκεκριμένο βιοδείκτη, μετά από μοριακό έλεγχο. Η προσωπική του ιστορία είναι ένα μάθημα ζωής, ένα φωτεινό παράδειγμα θετικής ενέργειας.

Τερματίζοντας τη διαδρομή των 5 χλμ. του Ημιμαραθωνίου σε χρόνο 33’, ο Χρήστος έστειλε για πολλοστή φορά το μήνυμα της αστείρευτης θέλησης για ζωή σε πείσμα της ασθένειας και με σύμμαχο την καθημερινή φυσική άσκηση, την υγιεινή διατροφή και τη ψυχική ευεξία.

Έμπνευση για τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα

Μιλά στην καρδιά μας και μας εμπνέει όλους: “Ζω, υπάρχω, είμαι εδώ στη γιορτή της Ζωής, έτρεξα τον αγώνα και τερμάτισα. Δεν έχει σημασία αν θα τερματίσεις ή τι χρόνο θα κάνεις. Σημασία έχει να προσπαθήσεις. Έχω καταλάβει πια τι δώρο είναι η ζωή και παλεύω για να μείνω.”

Στο πλευρό του έτρεξε η ομάδα της FairLife L.C.C., πλαισιωμένη από ασθενείς, φροντιστές, μέλη οικογενειών καθώς και η πρεσβευτής του φορέα. η ορειβάτισσα Κική Τσακαλδήμη, η οποία λειτούργησε εμψυχωτικά στη διάρκεια της διαδρομής, τονίζοντας με την παρουσία της τη σημασία της φυσικής άσκησης ως πρόληψη της νόσου και ως εργαλείο για την καταπολέμηση της. “Είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι και σήμερα εδώ, μετά από έξι μήνες, στο πλευρό της FairLife και στις δράσεις του φορέα. Η φυσική άσκηση είναι κλειδί για την υγεία μας. Δεν το βάζουμε κάτω, δεν σταματάμε παρά τις αντιξοότητες. Ο Χρήστος Αποστολάκος είναι έμπνευση για όλους τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα και όχι μόνο. Όπως λέει κι ο ίδιος: Βγαίνουμε για να τρέξουμε με την ψυχή, όχι με τα πόδια!”

Η Κορίνα Πατέλη-Bell, Πρόεδρος της FairLife L.C.C. τόνισε: “Όλοι μαζί δώσαμε το παρόν στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και στείλαμε μήνυμα ευαισθητοποίησης και πρόληψης ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα. Σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στη νόσο είναι η φυσική άσκηση, η υγιεινή ζωή, η ψυχική υγεία και η αισιοδοξία. Ευχαριστούμε για πολλοστή φορά τον Χρήστο Αποστολάκο, λάτρη της ζωής και πρεσβευτή του αγώνα που δεν σταματά ποτέ! Ευχαριστούμε θερμά την Κική Τσακαλδήμη, ambassador της FairLife L.C.C. για τη συμμετοχή και την συνεχή παρουσία της στο πλευρό μας, καθώς και όλους τους φίλους και υποστηρικτές μας. Σήμερα τρέξαμε για τη Ζωή!”

Η FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα είναι ο μοναδικός μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον Καρκίνο του Πνεύμονα. Αποστολή του φορέα είναι να υποστηρίξει ολιστικά όσους βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, στην πορεία τους μέσα από τη νόσο.

Η FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα ιδρύθηκε στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Διαβάστε επίσης

Σάντρα Ζαφειρακοπούλου – Make a Wish: Η αγκαλιά που δεν θα ξεχάσει και οι ευχές των παιδιών

Ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία με εγκεφαλική παράλυση που τερμάτισε σε μαραθώνιο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.