Ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία με εγκεφαλική παράλυση που τερμάτισε σε μαραθώνιο

Ο Alex Roca Campillo περνάει στην ιστορία καθώς είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο με εγκεφαλική παράλυση και 76% αναπηρία που κατάφερε να τερματίσει έναν μαραθώνιο 42.195 χιλιομέτρων την περασμένη Κυριακή στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισπανικών ΜΜΕ, ο 32χρονος Άλεξ με εγκεφαλική παράλυση από νεαρή ηλικία, έτρεξε το Σαββατοκύριακο στον μαραθώνιο της Βαρκελώνης και τερμάτισε.

Με εγκεφαλική παράλυση από εγκεφαλίτιδα

Στα κοινωνικά του δίκτυα μοιράστηκε τη χαρά που ένιωσε όταν πέρασε στην ιστορία ως αθλητής που έχει ξεπεράσει τα όρια και αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους σε κάθε τομέα της ζωής. Στο Twitter, έγραψε: «ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ! «Πρώτος άνθρωπος στον ΚΟΣΜΟ με 76% αναπηρία που κατάφερε να τερματίσει ΜΑΡΑΘΩΝΟ: 42.195 χλμ.

«Αυτό κατέστη δυνατό χάρη σε ΟΛΗ την ομάδα μου. Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ εσάς που ζητωκραυγάζατε, ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για να ολοκληρώσει αυτά τα 42.19 χιλιόμετρα και να καταλάβει την 10.754η θέση στον μαραθώνιο της Βαρκελώνης, ο αθλητής υποβλήθηκε σε ειδική προπόνηση υπό την επίβλεψη ψυχολόγου και διατροφολόγου.

Μετά την επιτυχία του, ο Άλεξ Ρόκα έστειλε μήνυμα στη νοηματική γλώσσα: «Όποιος έχει έναν στόχο, με θυσίες, στάση και ομαδική δουλειά μπορεί να τον πετύχει. Αποφάσισα να τρέξω στον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης, ώστε οι άνθρωποι που φοβούνται ή δεν μπορούν να πετύχουν αυτόν τον στόχο να με δουν να περνάω τη γραμμή τερματισμού ενός μαραθωνίου και να πουν στον εαυτό τους: Μπορώ να το κάνω αυτό».
Ο Άλεξ πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στη Βαρκελώνη, σημειώνοντας 5:50:51.

Ο αθλητής πάσχει από εγκεφαλική παράλυση λόγω εγκεφαλίτιδας όταν ήταν έξι μηνών. Επιπλέον, η δυσκολία αυτού του άθλου είναι μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι το αριστερό μέρος του σώματός του είναι ακίνητο και υποβλήθηκε σε αρκετές επεμβάσεις στους τένοντες του ποδιού του.

Με πληροφορίες από indianexpress.com

Φωτό: twitter.com/alexroca91

Διαβάστε επίσης

17 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα

Γλαύκωμα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ύπουλο εχθρό της όρασης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.