Σάντρα Ζαφειρακοπούλου – Make a Wish: Η αγκαλιά που δεν θα ξεχάσει και οι ευχές των παιδιών

Τα γραφεία του Make a Wish – Κάνε μια Ευχή Ελλάδος στη Δάφνη είναι σαν ένα μικρό εργαστήριο θαυμάτων. Τα μέλη της ομάδας – εθελοντές και εργαζόμενοι – κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να μην αφήσουν κανένα παιδί παραπονεμένο.

Η γενική διευθύντρια της ΜΚΟ Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, που συντονίζει την ομάδα τα τελευταία εννέα χρόνια, μιλάει στο Table for Two του mononews.gr με συγκινητικά λόγια για το έργο που επιτελείται.

Κάνει λόγο για έναν μεγάλο έρωτα και θυμάται την αγκαλιά του μικρού Στέλιου, όταν την ευχαρίστησε που πραγματοποιήθηκε η ευχή του, αλλά και τη χαρά πολλών ακόμη παιδιών, που, παρότι η ζωή τους βρισκόταν σε κίνδυνο εξαιτίας κάποιας απειλητικής ασθένειας, έζησαν υπέροχες στιγμές και πήραν δύναμη, χάρη στις νεράιδες και τα ξωτικά του Κάνε μια Ευχή Ελλάδος.

Μέχρι σήμερα το Make a Wish – Κάνε μια Ευχή Ελλάδος έχει πραγματοποιήσει πάνω από 3.300 ευχές. Οι μισές από αυτές εκπληρώθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια. Παιδιά ηλικίας από 3 έως 18 ετών, που βιώνουν μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια, επιθυμούν να πάνε κάπου, να αποκτήσουν κάτι, να γνωρίσουν κάποιον, να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Και η υλοποίηση της ευχής τους, γεμίζει τα ίδια και τις οικογένειές τους με ελπίδα, δύναμη, αισιοδοξία και χαρά.

Η κα Ζαφειρακοπούλου εξηγεί ότι δεν γίνεται επιλογή των ευχών, αλλά ότι υλοποιούνται όλες ανεξαιρέτως, σε συνεννόηση με την οικογένεια του παιδιού, τα νοσοκομεία και τους γιατρούς που φροντίζουν τους μικρούς ασθενείς.

Εξάρει το έργο των εθελοντών και επισημαίνει ότι πάντα υπάρχει ανάγκη για περισσότερους. Και καλεί όλους όσοι επιθυμούν, να συνδράμουν το έργο της Οργάνωσης, είτε προσφέροντας χρόνο και ενέργεια, είτε προσφέροντας ένα μικρό ποσό, είτε ακόμη και αναλαμβάνοντας την εκπλήρωση μιας ευχής για ένα παιδί.

Σχετικά με τους ρόλους, που καλούνται καθημερινά να φέρουν σε πέρας οι γυναίκες, η γενική διευθύντρια του Make a Wish – Κάνε μια Ευχή Ελλάδος αναφέρει ότι κανείς, είτε είναι γυναίκα είτε είναι άνδρας, δεν μπορεί να τα κάνει όλα τέλεια, οπότε καλό είναι να διαλέξει έναν ρόλο και να τον υπηρετήσει όσο καλύτερα μπορεί.

ΠΗΓΗ mononews

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν υπηρεσίες από διατροφολόγους, με το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Καταπολέμησης Παχυσαρκίας

Γλαύκωμα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ύπουλο εχθρό της όρασης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.