Θεσσαλονίκη: 65χρονη ανέκτησε την όρασή της χάρη σε δωρεά κερατοειδούς

Ελπίδα για μια ποιοτικότερη ζωή, απέκτησε 65χρονη με σοβαρά προβλήματα στην όρασή, η οποία υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση κερατοειδούς, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023. Το πολύτιμο δώρο ζωής,  χάρισε με τον θάνατό του 65χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου και έχασε τη μάχη για τη ζωή την περασμένη εβδομάδα.

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την ομάδα μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Χάρη στην κίνηση ύψιστης σημασίας και ανθρωπιάς εκ μέρους της οικογένειας του δότη, η 65χρονη λήπτρια, που ζει σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας και ταλαιπωρούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η 65χρονη, αισιοδοξεί ότι η καθημερινότητά της θα βελτιωθεί καθώς η όρασή της, έχει αποκατασταθεί.

Λίστα αναμονής 

Οι γιατροί, προτρέπουν τους πολίτες να στηρίξουν τη μεταμοσχευτική δραστηριότητα, υπογραμμίζοντας ότι η διάδοση των μεταμοσχεύσεων εξαρτάται κυρίως από την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινωνικού συνόλου.

Σημειώνεται πως, στη λίστα αναμονής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου βρίσκονται περίπου 150 ασθενείς, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της δωρεάς οργάνων.

Διαβάστε επίσης 

Σε πρώτο πρόσωπο – Αν και τυχερή, δεν άφησα τίποτα στην τύχη με τον καρκίνο και το θαύμα έγινε

Τρεις ορθοπαιδικές επεμβάσεις σε ένα χειρουργείο – Πρωτοποριακή τεχνική στο ΜΗΤΕΡΑ

Καταγγελίες εις βάρος ανώτερου στελέχους του ΠΟΥ για ρατσιστικές συμπεριφορές και κακές πρακτικές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.