Οι περίεργες συνήθειες 6 υπεραιωνόβιων ανθρώπων

Οι συνήθειες των υπεραιωνόβιων ανθρώπων, έχουν κάποια κοινά και σίγουρα στη ζωή τους έχουν ακολουθήσει από ένστικτο όσα συμβουλεύουν οι γιατροί: όχι κάπνισμα και αλκοόλ, υγιεινή διατροφή, τακτική άσκηση.

Αλλά αν είχατε ποτέ την ευκαιρία να μιλήσετε με τους ίδιους τους αιωνόβιους, θα μαθαίνατε μάθετε ότι αυτοί που έζησαν τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ζωή έχουν ακολουθήσει τους δικούς τους κανόνες — και μερικοί από αυτούς είναι αρκετά ασυνήθιστοι, όπως αναφέρει το bestlifeonline.com.

Διαβάστε τις συνήθειες 6 υπεραιωνόβιων ανθρώπων

1. Ζήσε τη στιγμή

Ο Norman Lear έχει εργαστεί για δεκαετίες ως τηλεοπτικός συγγραφέας και παραγωγός πίσω από εκπομπές όπως All in the Family, Sanford and Son, One Day at a Time, The Jeffersons, Good Times και Maude. Στις 27 Ιουλίου 2022, έγινε 100 ετών και έγραψε ένα άρθρο στους The New York Times για την ηλικία του και την κατάσταση της αμερικανικής πολιτικής .

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πέρασε ένας αιώνας», είπε ο Ληρ στο USA TODAY . “Προτιμώ να πιστέψω ότι ένας νέος αιώνας ξεκινά. Πόσο συναρπαστικό είναι αυτό;” Πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να βρίσκει νόημα σε κάθε μέρα. “Μερικοί άνθρωποι τρέχουν. Δεν τρέχω. Ξυπνάω και κάνω τα πράγματα που με ευχαριστούν. Αυτό είναι το δώρο μου στον εαυτό μου. Αυτή είναι η προσευχή μου. Αυτό είναι το παν.”

Την παραμονή των 100ων γενεθλίων του, ο Lear μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις συμβουλές του για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή. Το μήνυμά του; Ζήσε τη στιγμή. “Η στιγμή μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος… η αιώρα στη μέση του μετά και του επόμενου – η στιγμή. Αποθήκευσέ τη. Χρησιμοποίησε τη.”

2. Μην παντρευτείς ποτέ

Γεννημένη στο Μεξικό το 1887, η Leandra Becerra Lumbreras έζησε μέχρι τα 127 της χρόνια, καθιστώντας την τον μακροβιότερο άνθρωπο στην καταγεγραμμένη ιστορία. Αφού πέθανε το 2015, η οικογένειά της μοιράστηκε τα σοφά λόγια της σχετικά με τη μακροζωία της που σημείωσε ρεκόρ. Το μυστικό της Lumbreras για μακροζωία; «Τρώω καλά, κοιμάμαι πολλές ώρες και δεν παντρεύτηκα ποτέ».

3. Προσευχήσου και φάε σταφίδες

Η Lucia DeClerck, από το Νιου Τζέρσεϊ, έγινε πρωτοσέλιδο πέρυσι όταν διαγνώστηκε με COVID-19 στα 105α γενέθλιά της . Όταν μίλησε στους New York Times , η DeClerck μοιράστηκε τις συμβουλές της για ζωή μέχρι τα 100: “Προσευχή. Προσευχή. Προσευχή”, είπε. “Ένα βήμα τη φορά και χωρίς fast food”.

Η επόμενη συμβουλή της ήταν πιο ασυνήθιστη: Τρώτε εννέα σταφίδες εμποτισμένες με τζιν κάθε πρωί. «Γέμισε ένα βάζο», είπε. «Εννέα σταφίδες την ημέρα αφού μείνουν στο τζιν για εννιά μέρες».

4. Καφές με αλκοόλ

Ο Giuseppe “Joe” Silveri, ένας Ιταλός μετανάστης που ζει στο Βανκούβερ του Καναδά, έκλεισε τα 100 το 2019. Όταν γιόρτασε τα εκατό χρόνια των γενεθλίων του, μοιράστηκε τις καλύτερες συμβουλές του. Η στρατηγική του; Συναντά τον γείτονά του κάθε πρωί μεταξύ 9 και 10 π.μ. για έναν εσπρέσο με το αλκοόλ της επιλογής του—τις περισσότερες φορές κονιάκ ή γκράπα.

Ο γιος του, Ερνέστο, προσθέτει ότι τηρεί επίσης τα παραδοσιακά μέτρα υγείας και ευεξίας. «Αυτό που λέει πάντα είναι να είσαι ενεργός, να δουλεύεις στον κήπο όλη την ώρα και να τρως καλά», είπε στο CTV News, έναν ειδησεογραφικό σταθμό του Βανκούβερ.

5. Αποφύγετε τους άνδρες και τρώτε χυλό

Κάποτε η γηραιότερη γυναίκα στη Σκωτία, η Jessie Gallan έζησε μέχρι τα 109 και απεβίωσε το 2015. “Το μυστικό μου για μια μακρά ζωή ήταν να μένω μακριά από τους άντρες. Απλώς δυσκολεύονται περισσότερο από όσο αξίζουν”, είπε στη Daily Mail στα γενέθλιά της. «Φρόντισα να κάνω αρκετή άσκηση, να τρώω ένα ωραίο ζεστό μπολ με χυλό κάθε πρωί και να μην έχω παντρευτεί ποτέ».

6. Συνεχίστε την άσκηση

Ο γεννημένος στη Βρετανία χορευτής Henry Danton έγινε 100 ετών το 2019 και μοιράστηκε τις συμβουλές μακροζωίας του με το Today. «Δεν είναι παράξενο, πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου», είπε. “Αυτό το σώμα είναι το μόνο πράγμα που έχεις. Σου δόθηκε αυτό το υπέροχο όργανο, πρέπει να το φροντίσεις”.

Πρόσθεσε ότι δεν σχεδίαζε ποτέ να αποσυρθεί από τη δουλειά του ως εκπαιδευτής μπαλέτου, κάτι που τον κρατά ψυχικά και σωματικά ενεργό. «Πραγματικά, πιστεύω ότι η άσκηση είναι η απάντηση σε όλα», συνέχισε.

Ο Danton πρόσθεσε ότι το να περνάς χρόνο κάνοντας αυτό που αγαπάς και να παραμένεις αισιόδοξος συμβάλλει επίσης στην καλή υγεία. «Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να κάνεις τη ζωή σου μίζερη», πρόσθεσε. «Η διάθεσή σου σε επηρεάζει σωματικά, εντελώς».

Διαβάστε επίσης

Η τσάντα από δέρμα κροκόδειλου σε ζωολογικό κήπο γίνεται viral

Το καλύτερο τρόφιμο για τα μαλλιά και την τριχόπτωση – τα έχει όλα

Τα καλλυντικά που πρέπει να εφαρμόζονται το βράδυ γιατί δεν θέλουν ήλιο

Η ευλογιά των πιθήκων “πάει με χίλια”: Πότε επιβάλλεται να πάμε στον γιατρό – Τα φάρμακα και τα εμβόλια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.