Η τσάντα από δέρμα κροκόδειλου σε ζωολογικό κήπο γίνεται viral

Μία τσάντα από δέρμα κροκόδειλου στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου γίνεται viral, προκαλώντας συζήτηση για το παράνομο εμπόριο ζώων.

Οι πίθηκοι, οι πιγκουίνοι και τα λιοντάρια είναι μερικά μόνο από τα ζώα που θα περιμένατε κανονικά να δείτε σε μια επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο ZSL του Λονδίνου.

Αλλά αν κατευθυνθείτε προς το κέντρο των ερπετών για να αναζητήσετε τον απειλούμενο κροκόδειλο του Σιάμ θα βρείτε κάτι που φαίνεται πολύ άψυχο για να προσελκύσει τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου που θα ήθελαν να τον δουν. Είναι μια τσάντα που έχει φτιαχτεί από το δέρμα ενός τέτοιου κροκόδειλου.

Όπως αναφέρει το bbc η τσάντα κατασχέθηκε από τελωνειακούς υπαλλήλους σε αεροδρόμιο του Λονδίνου το 2018 και παραδόθηκε στον ζωολογικό κήπο προκειμένου να τονιστεί ο αντίκτυπος που έχει το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής σε όλο τον κόσμο.

Η τσάντα κροκόδειλου στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου

Δεν υπάρχουν ζωντανοί κροκόδειλοι του Σιαμ στο ζωολογικό κήπο – δεδομένου ότι έχουν απομείνει σε όλο τον κόσμο λόγω απώλειας βιότοπων και κυνηγιού μόνο 500 – 1.000.

Αν και η τσάντα κροκόδειλου στον ζωολογικό κήπο υπάρχει τα τελευταία χρόνια, ένα πρόσφατο tweet από έναν επισκέπτη που δείχνει μια φωτογραφία της τσάντας. έχει γίνει viral στο Twitter.

Ο επιμελητής ερπετών και αμφιβίων Δρ Μπεν Τάπλεϊ είπε ότι ήταν ευχαριστημένος που η ευαισθητοποίηση εξαπλώνεται.

«Είναι υπέροχο να έχουμε όλα αυτά τα φανταστικά ζώα εδώ, αλλά η τσάντα έχει τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών», λέει ο Δρ Τάπλεϊ.

“Θέλαμε να εκπαιδεύσουμε τους επισκέπτες μας σχετικά με αυτό και να δημιουργήσουμε ένα σημείο συζήτησης. Οτιδήποτε φωτίζει τα φώτα της δημοσιότητας στο παράνομο εμπόριο είναι υπέροχο.”

Στο κανονικό τους περιβάλλον, οι κροκόδειλοι του Σιάμ θα βρίσκονταν σε αργά ποτάμια σε όλη τη νοτιοανατολική Ασία και την Ινδονησία.

Αλλά ο πληθυσμός τους μειώθηκε από το εμπόριο από τα μέσα έως τα τέλη του 20ου αιώνα, για την εμπορική χρήση του δέρματός τους.

Η επίδειξη τσάντας από δέρμα κροκόδειλου σε ζωολογικό κήπο γίνεται viralΟ κροκόδειλος του Σιάμ που απειλείται με εξαφάνιση

«Οι πληθυσμοί τους είναι κατακερματισμένοι και το πόσο λειτουργικοί είναι αυτοί οι πληθυσμοί είναι αμφίβολο», προσθέτει.

Ο Δρ Tapley λέει ότι ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου συνεργάζεται με κυβερνήσεις και κοινότητες σε όλο τον κόσμο για την προστασία της άγριας ζωής, την υποστήριξη της επιβολής του νόμου που στοχεύει δίκτυα εμπορίας και τη μείωση της ζήτησης για απειλούμενα είδη.

Στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου υπάρχουν πολλά είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, πολλά από τα οποία αποτελούν στόχο παράνομων εμπόρων άγριας ζωής.

Από το 2000, ο ζωολογικός κήπος προσφέρει στέγη σε περισσότερα από 3.000 ζώα που κατασχέθηκαν από τη Συνοριακή Δύναμη του Ηνωμένου Βασιλείου ως μέρος των εργασιών της σε αεροδρόμια και λιμάνια.

Διαβάστε επίσης

Το καλύτερο τρόφιμο για τα μαλλιά και την τριχόπτωση – τα έχει όλα

Τα καλλυντικά που πρέπει να εφαρμόζονται το βράδυ γιατί δεν θέλουν ήλιο

Η ευλογιά των πιθήκων “πάει με χίλια”: Πότε επιβάλλεται να πάμε στον γιατρό – Τα φάρμακα και τα εμβόλια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.