Το “4ο τρίμηνο”: Μια νέα μαμά και γυναικολόγος αποκαλύπτει πώς βίωσε την περίοδο λοχείας

Λίγες είναι οι μαμάδες που μιλούν ανοιχτά για το 4ο τρίμηνο. Για την περίοδο της λοχείας, δηλαδή, αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού, η οποία μπορεί να ισοπεδώσει περισσότερο από κάθε άλλη στη ζωή σου, για να αναδυθεί τελικά μια άλλη γυναίκα από μέσα σου. Η νέα μαμά και γυναικολόγος Dr. Staci Tanouye τολμά να το κάνει μέσα από μια προσωπική της ανάρτηση.

“Θυμάμαι ξεκάθαρα τη στιγμή που ο προσωπικός και ο επαγγελματικός μου κόσμος συγκρούστηκαν, διαμορφώνοντας την γιατρό που είμαι σήμερα. Ήταν περίπου 2 εβδομάδες μετά τον τοκετό με το πρώτο μου μωρό. Είχα, επιτέλους, μια στιγμή να αναπνεύσω, οπότε έτρεξα στο ντους (ίσως για πρώτη φορά εδώ και μέρες).

Η συνειδητοποίηση

Όταν βγήκα έξω, το στήθος μου ήταν σκληρό και έσταζε. Ο κόλπος μου αιμορραγούσε, είχα κράμπες στη μήτρα. Και ξαφνικά η ματιά μου έπεσε στον καθρέφτη: Είδα το σώμα μου και δεν το αναγνώρισα. Πριν το καταλάβω, έκλαιγα, μύξες κυλούσαν στο πρόσωπό μου, μετά έβηξα και αυτόματα πίδακες ούρων εκτοξεύτηκαν στο πάτωμα του μπάνιου, ανακατεμένα δυστυχώς με το αίμα που ήταν ήδη εκεί.

Θυμάμαι ότι σκέφτηκα, «Λοιπόν, αυτό είναι. Αυτή είναι η ζωή μου τώρα».

Και ένιωσα απαίσια. Όσο κι αν ήξερα τι επρόκειτο να συμβεί, δεν ήμουν προετοιμασμένη για την ένταση – το σώμα αλλάζει, τα σωματικά υγρά, οι μυρωδιές, η στέρηση ύπνου και κυρίως, η τεράστια ζήτηση όχι μόνο από το σώμα μου αλλά και το μυαλό μου.

Το “4ο τρίμηνο”

Το 4ο τρίμηνο είναι ένα χάος. Είναι σκληρό και δύσοσμο και συνεχώς απαιτητικό. Αλλά βελτιώνεται. Η ένταση αρχίζει να καταλαγιάζει, η ρουτίνα εγκαθίσταται και μόλις το μωρό (και το στήθος σου) αρχίσουν να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, γίνεται καλύτερα.
Έπειτα από αυτό, άλλαξα τον τρόπο που μιλούσα στους ασθενείς μου. Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να γκρεμίσω τα τείχη του «γιατρού» και να γίνω το πραγματικό πρόσωπο που χρειαζόμουν και ήθελα να γίνω.

Η πραγματική ‘εγώ’, ένας πραγματικός άνθρωπος, μια πραγματική μαμά, μια πραγματική γυναίκα.

Αυτό είναι, λοιπόν.

Αυτή είναι η λοχεία.

Αυτή είμαι εγώ.

Αυτές είμαστε όλες.”

Διαβάστε επίσης

6 χαρακτηριστικά που κάνουν τα παιδιά του Ιουλίου τόσο λαμπερά

Αυτή είναι η πιο απλή και διασκεδαστική άσκηση για να γυμνάσεις τα πόδια σου

Οι κίνδυνοι από την αυπνία – Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.