Ο τρελός τρόπος που ο Mark Ruffalo ανακάλυψε ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο

Είτε γνωρίζετε τον Mark Ruffalo ως τον Hulk στις ταινίες της Marvel, είτε ως δραματικό ηθοποιό, ένα είναι σίγουρο: δεν υπάρχει αμφιβολία για το ταλέντο του.

Το 2000 – τη στιγμή που η καριέρα του απογειωνόταν – ο ηθοποιός πέρασε τη κρισιμότερη περίοδο της ζωής του. Ο Ruffalo διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή όγκου στον εγκέφαλο, ο οποίος, όπως λέει, ήταν «στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ» όταν εντοπίστηκε.

Ο τρελός τρόπος που ο Mark Ruffalo ανακάλυψε ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο

Ο Ruffalo τότε γύριζε την ταινία You Can Count on Me, όπως αναφέρει το bestlifeonline.com.
«Δούλευα σε μια ταινία, όταν ονειρεύτηκα ότι είχα όγκο στον εγκέφαλο και δεν έμοιαζε με κανένα άλλο όνειρο που είχα ποτέ», είχε πει ο σταρ του Spotlight στο Acoustic Neuroma Association.

Το όνειρο του Mark Ruffalo

Ο ηθοποιός πήγε στο τοπικό νοσοκομείο το ίδιο πρωί και είπε στη γιατρό:
«Άκου, είδα ένα πραγματικά τρομακτικό όνειρο χθες το βράδυ και μάλλον θα νομίζεις ότι είμαι τρελός, αλλά νομίζω ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο και θα ήθελα πολύ να τον ελέγξω».

Η γιατρός του απάντησε ότι «πράγματι είναι τρελό, αλλά δεν πρέπει να ζεις με αυτόν τον φόβο, οπότε θα προγραμματίσουμε μια μαγνητική ή αξονική τομογραφία».

Μέσα σε μια ώρα από την εξέταση, η γιατρός επέστρεψε και όπως ο ίδιος περιγράφει ήταν λευκή σαν σεντόνι και του είπε: “Έχετε μια μάζα πίσω από το αριστερό σας αυτί που είναι στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι και θα χρειαστείτε μαγνητική τομογραφία».

Και σκέφτηκα, «ναι, δεν είναι καλή στιγμή για να πεις «το ήξερα», αλλά…».

Ο Mark Ruffalo είναι ευγνώμων και στοιχειωμένος από το όνειρο που του έσωσε τη ζωή.
“Ήταν τόσο εκπληκτικό – η εντύπωση από το όνειρο ήταν ότι έπρεπε να αντιμετωπιστεί αμέσως”, είπε. «Ο θάνατος ήταν ο μεγαλύτερος φόβος μου».

Ο Ruffalo τελικά διαγνώστηκε με ακουστικό νεύρωμα, έναν μη καρκινικό όγκο που μπορεί να αναπτυχθεί στο κύριο νεύρο μεταξύ του εσωτερικού αυτιού και του εγκεφάλου. Ο ηθοποιός λέει ότι ενώ δεν παρουσίασε αξιοσημείωτα συμπτώματα μετά τη διάγνωση , του συνέστησαν να χειρουργηθεί γρήγορα καθώς ο όγκος ακουμπούσε σε ένα νεύρο του προσώπου.

Ο τρελός τρόπος που ο Mark Ruffalo ανακάλυψε ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο

O ηθοποιός είχε μεγάλη αγωνία γιατί ο όγκος θα μπορούσε να του κοστίσει τη ζωή ή την καριέρα του. “Όταν συμβαίνουν αυτά, θυμάσαι λίγο τη θρησκεία σου”, είπε. «Προσευχόμουν και διαπραγματευόμουν με τον Θεό… Είπα, «σε παρακαλώ, μην μου παίρνεις το πρόσωπό μου και μην μου αφαιρείς τη ζωή γιατί χωρίς το πρόσωπό μου δεν μπορώ πραγματικά να στηρίξω την οικογένειά μου και με τη ζωή μου σίγουρα δεν μπορώ στηρίξω την οικογένειά μου». Αντίθετα, ζήτησε από τον Θεό να πάρει την ακοή του—κάτι που τον είχαν ενημερώσει οι γιατροί του ότι ήταν ένα πιθανό αποτέλεσμα της επέμβασης.

Στην πραγματικότητα, ο Ruffalo έχασε την ακοή του αμέσως μετά την επέμβαση.

Ο ηθοποιός λέει ότι βίωσε προσωρινή παράλυση μετά την επέμβαση, αλλά τα συμπτώματα υποχώρησαν τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, έχασε οριστικά την ικανότητά του να ακούει από το αριστερό του αυτί.
Ο Ραφάλο είχε και άλλες επιπλοκές, ξεκινώντας από την άσχημη αντίδραση στην αναισθησία, ενώ η καρδιά του είχε σταματήσει για λίγο κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Ο ίδιος λέει ότι «βλέπει τον όγκο του σαν ένα είδος δώρου με έναν περίεργο τρόπο. Οι προτεραιότητές σου γίνονται πολύ σαφείς. Ο όγκος ήταν το καλύτερο από τα χειρότερα. Δεν πέθανα, αλλά έμαθα πολλά για τον εαυτό μου… Έμαθα ότι μπορούσα να επιβιώσω».

Διαβάστε επίσης

Είναι η long COVID η νέα πανδημία; Τι δείχνουν διεθνείς μελέτες

Σε πρώτο πρόσωπο η προϊσταμένη της ΜΗΝ του «Μεταξά»: Η διαχείριση του καρκίνου απλοποιείται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.