Απίστευτο – Ήταν σε πρόωρη εμμηνόπαυση, έκανε PRP και έμεινε έγκυος – Νέα μέθοδος Ελλήνων επιστημόνων

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες περιπτώσεις διεθνώς, μία 42χρονη γυναίκα που ήταν σε πρόωρη αλλά εγκατεστημένη εμμηνόπαυση έμεινε έγκυος με φυσική σύλληψη και γέννησε με φυσιολογικό τοκετό μετά από θεραπεία με έγχυση PRP στις ωοθήκες.

Η ιστορία της 42χρονης γυναίκας από το Μονακό συγκινεί και προκαλεί ελπίδες για τις γυναίκες που η εμμηνόπαυση ήρθε πολύ πιο νωρίς και τους στέρησε τη χαρά να αποκτήσουν παιδί με φυσιολογικό τρόπο.

Ήταν σε εμμηνόπαυση, έκανε PRP και έμεινε έγκυος με φυσιολογικό τρόπο

Η 42χρονη Assaraf Keren Dora από το Μονακό ήρθε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2020 με την προσδοκία να αποκτήσει παιδί με δικά της ωάρια κάτι που της είχαν αποκλείσει κατηγορηματικά στη χώρα της τα τελευταία χρόνια.

Είχε διαβάσει για την καινοτόμο μέθοδο που εφαρμόζεται στην κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ με την PRP, την έγχυση αυτόλογου πλάσματος αίματος στις ωοθήκες, που αποσκοπεί στην αναζωογόνηση των ωοθηκών και καταφέρνει να “γυρίσει το χρόνο πίσω” σε περιεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, με σκοπό την εγκυμοσύνη. Η μέθοδος έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό New Scientist.

Έτσι και έγινε! Με FSH 62.6 και AMΗ 0,0 στις 13/7/2020 (δείκτες που αντιστοιχούν σε πλήρη εμμηνόπαυση) και χωρίς έμμηνο ρύση για 6 μήνες, η κυρία Assaraf Keren Dora απέκτησε και πάλι περίοδο 10 ημέρες μετά την εφαρμογή της θεραπείας PRP στις 18/7/2020, και 3 μήνες αργότερα έμεινε έγκυος με φυσικό τρόπο.

Σήμερα, έχοντας αγκαλιά το υγιέστετο κοριτσάκι της που γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό στις 9/7/2021 στην Ελβετία, επέστρεψε στη χώρα μας και στην κλινική με στόχο να αποκτήσει η κορούλα της αδερφάκι, έχοντας μπει και πάλι σε εμμηνόπαυση απο τον Οκτώβρη του 2021.

Μέχρι σήμερα και από όσο είναι γνωστό, είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη που αναφέρεται φυσική σύλληψη και φυσιολογικός τοκετός υγειούς τέκνου μετά απο έγχυση PRP στις ωοθήκες εμμηνοπαυσιακής γυναίκας.

Η μέθοδος αυτή έχει δημιουργήσει ελπίδα σε αντίστοιχες περιπτώσεις γυναικών που έχουν χάσει κάθε πιθανότητα απόκτησης παιδιού με δικό τους ωάριο.

Διαβάστε επίσης

Πες μου πόσο γυμνάζεσαι την εβδομάδα, να σου πω αν κινδυνεύεις από σοβαρή COVID-19

Δεν έχει τέλος η ανησυχία για την COVID-19 – Υπερδιπλασιάστηκαν οι θάνατοι σε 3 μέρες

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.