36χρονη ζυγίζει κάτω από 20 κιλά και οι γιατροί διέγνωσαν λανθασμένα νευρική ανορεξία

Τον απόλυτο εφιάλτη βιώνει μία 36χρονη κοπέλα από την Κορνουάλη. Ο λόγος για τη Νικολέτ Μπέικερ, η ιστορία της οποίας έχει συγκινήσει τους πάντες. Η Νικολέτ πριν 20 περίπου χρόνια διαγνώστηκε λανθασμένα με νευρική ανορεξία ενώ χρόνια μετά έμαθε ότι στην πραγματικότητα πάσχει από σοβαρή διαταραχή του στομάχου. Μία εξαιρετικά σοβαρή ασθένεια με τη νεαρή κοπέλα να κινδυνεύει να πεθάνει ανά πάσα στιγμή.

Η λάθος ιατρική διάγνωση

Όλα ξεκίνησαν όταν η Νικολέτ ήταν 4 ετών. Είχε έντονους πόνους στο στομάχι ενώ σταμάτησε να τρώει. Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κορίτσι πάσχει από νευρική ανορεξία με αποτέλεσμα για πάνω από είκοσι χρόνια να την υποβάλλουν σε θεραπείες που χειροτέρευαν την υγεία της. Οι θεραπείες περιελάμβαναν αναγκαστική σίτιση και επισκέψεις σε εξειδικευμένα κέντρα για πολύμηνη νοσηλεία.

Τα χρόνια πέρασαν και το 2015 η Νικολέτ έμαθε ότι πάσχει από το σύνδρομο της άνω μεσεντερίου αρτηρίας. Πρόκειται για μια σπάνια διαταραχή που προκαλείται από τη συμπίεση του τρίτου τμήματος του δωδεκαδακτύλου από τη συγκεκριμένη αρτηρία. Η εν λόγω πάθηση είναι εξαιρετικά σπάνια και προσβάλει έναν στους εκατό χιλιάδες ανθρώπους. Παράλληλα προκαλεί οξύτατους πόνους και ναυτία αμέσως μετά την κατανάλωση φαγητού.

Ο αγώνας της για να ζήσει 

Για να μπορέσει αν αντιμετωπίσει τη σπάνια ασθένειά της, θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργείο. Ωστόσο, οι γιατροί του NHS δεν εγκρίνουν την χειρουργική επέμβαση, επειδή η Νικολέτ ζυγίζει μόλις 20 κιλά. Και το μόνο που μπορούν να της προσφέρουν, είναι μία παρηγορητική θεραπεία.

Την ίδια ώρα η Νικολέτ μπορεί να σωθεί εάν μεταβεί στη Γερμανία σε ένα εξεδικευμένο ιατρικό κέντρο. Ωστόσο το κόστος της χειρουργικής επέμβασης είναι τεράστιο καθώς ανέρχεται σε 80.000 λίρες. Έτσι, ξεκίνησε μία εκστρατεία συλλογής χρημάτων μέσω διαδικτύου.

Δημιούργησε ένα προφίλ στην ιστοσελίδα «gofundme.com» μέσω του οποίου από την αρχή του 2022 έως και σήμερα συγκεντρώθηκαν 95.000 λίρες από δωρεές που έκαναν πάνω από 4.000 άνθρωποι. Πάντως παρά την άμεση κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων η 36χρονη δηλώνει πως είναι πολύ άρρωστη και πολύ αδύναμη για να δώσει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της.

Πηγή: metro.co.u

Διαβάστε επίσης

Το ρόφημα που βοηθά τη Σίντι Κρόφορντ να διατηρεί τη σιλουέτα της

30 καρκινοπαθή παιδιά από την Ουκρανία θα φιλοξενηθούν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»

Παγκόσμια Ημέρα κατά του HPV- Σύσταση εμβολιασμού για κορίτσια και αγόρια ηλικίας 9-18 ετών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.