30 καρκινοπαθή παιδιά από την Ουκρανία θα φιλοξενηθούν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»

30 περίπου παιδιά με ογκολογικά νοσήματα από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας αναλαμβάνει η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».

Με προσωπική παρέμβαση της Προέδρου του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο» κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, έχει ήδη ξεκινήσει μια σειρά επαφών με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο, και εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών και Υγείας της Ουκρανίας, προκειμένου οι 30 μικροί ασθενείς από Ογκολογικά Νοσοκομεία της Ουκρανίας να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Ελλάδα και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων και να μπορέσουν να συνεχίσουν με τις θεραπείες τους, ενώ οι γονείς των παιδιών θα φιλοξενηθούν στον «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η δήλωση της κ. Βαρδινογιάννη

«Το ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία προκαλεί αβάσταχτο πόνο. Οι εικόνες καρκινοπαθών παιδιών σε υπόγεια Ογκολογικών Νοσοκομείων αποτυπώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τη φρίκη κάθε εμπόλεμης σύρραξης. Με κάθε τρόπο θα σταθούμε στο πλευρό των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους για να μην κινδυνεύσει η ζωή κανενός παιδιού ή καθυστερήσει η θεραπεία του. Κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της γης έχει δικαίωμα στη ζωή», δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά του ο Κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας δήλωσε: «Το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», είναι το μοναδικό στη χώρα μας για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Ένα νοσοκομείο για κάθε παιδί που νοσεί

Ακολουθώντας πιστά το όραμα της Προέδρου του Σωματείου «Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο – ΕΛΠΙΔΑ» κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, από την ίδρυσή του λειτουργεί ως ένα Νοσοκομείο για κάθε παιδί που νοσεί από καρκίνο της παιδικής ηλικίας χωρίς λίστες αναμονής και χωρίς σύνορα.

Το Ογκολογικό μας Νοσοκομείο δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο Ουκρανικός λαός».

Αξίζει να σημειωθεί πως διαχρονικά το Σωματείο «Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο – ΕΛΠΙΔΑ» με πρωτοβουλίες της Προέδρου του κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, στέκεται στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους που δίνουν τη σκληρή μάχη με τον καρκίνο στηρίζοντάς τους εμπράκτως μέσα από ποικίλες δράσεις.

Διαβάστε επίσης

ΠΟΥ: Ανησυχητικές οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία

Παγκόσμια Ημέρα κατά του HPV- Σύσταση εμβολιασμού για κορίτσια και αγόρια ηλικίας 9-18 ετών

«Γενίτσαροι και Μπούλες» την Κυριακή της Αποκριάς στη Νάουσα, αλλά χωρίς θεατές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.