«Πήγαινε γυρεύοντας»: Το BBC “ξεγυμνώνει” τον σεξισμό με ένα χιουμοριστικό βίντεο

Πόσοι δεν είναι εκείνοι που ψάχνουν λόγους για να κατηγορήσουν το θύμα; Να του ρίξουν το ανάθεμα για να πουν στο τέλος… “τα ήθελε”, “πήγαινε γυρεύοντας”. Και αυτό το τελευταίο, δυστυχώς το λένε πολλοί. Πολλοί που πιστεύουν ότι το ντύσιμο είναι λόγος πρόκλησης, άρα και επίθεσης. Λόγος για να δώσουν ελαφρυντικά στον θύτη, γιατί βλέπεις, στο μυαλό των σεξιστών, ο άνδρας δε φταίει. Θα τον προκάλεσε η γυναίκα.

Το BBC “ξεγυμνώνει” τον σεξισμό

Κι αν νομίζεις πως ο σεξισμός είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, κάνεις λάθος. Το victim blaming είναι παγκόσμιο φαινόμενο γιατί βλέπεις παντού υπάρχουν σεξιστές. Μάλιστα, στα αγγλικά η αντίστοιχη έκφραση του «Πήγαινε γυρεύοντας», είναι το «asking for it».

Και σε αυτούς, το BBC 3 δίνει την πιο αποστομωτική απάντηση με ένα χιουμοριστικό βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται το comedy group «Muriel», που αποτελείται από τρεις γυναίκες κωμικούς.

Το απολαυστικό βίντεο δείχνει πώς κάποιοι άνδρες συγχέουν το ντύσιμο μιας γυναίκας με τον λόγο για τον οποίο μπορεί να υπέστη ακόμα και μια κακοποίηση.

«Κοίτα τι φοράει, πήγαινε γυρεύοντας» λένε δύο άνδρες που μπαίνουν σε ένα καφέ.

Οι τρεις γυναίκες υπάλληλοι τους ακούν και σχολιάζουν χαμηλόφωνα ότι, αν φοράς ένα low cut μπλουζάκι και σημαίνει ότι αποζητούσες τη σεξουαλική παρενόχληση, λογικά αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να ζητήσουν ό,τι άλλο θέλουν -αύξηση, προαγωγή, άδεια- αρκεί να ντυθούν ανάλογα.

Στη συνέχεια, φαντάζονται διαφορετικές, χιουμοριστικές περιπτώσεις όπου φορούν το αντίστοιχο ρούχα, ζητώντας κάτι που όντως θέλουν.

Η μία από τις γυναίκες φορά κοστούμι και μπαίνει στην αίθουσα συσκέψεων, οπότε ζητά αυτόματα και αύξηση, η άλλη φορά μαγιό και παρεό στη δουλειά οπότε φεύγει διακοπές χωρίς καν να ζητήσει άδεια και η τρίτη φορά σαλιάρα και τρώει το φαγητό των υπολοίπων!

Μάλιστα, κάποια στιγμή ακούγεται ότι επειδή ο άνδρας φορά μπλούζα της Άρσεναλ, είναι και ποδοσφαιριστής!

Ουσιαστικά, το βίντεο αποδομεί το «επιχείρημα» όσων πιστεύουν ότι μια γυναίκα «πήγαινε γυρεύοντας», επειδή φορούσε αποκαλυπτικά ρούχα.

Διαβάστε επίσης

Τι κάνουν οι γονείς και αναθρέφουν παιδιά – νάρκισσους

Αποτελεσματική και ασφαλής η ταυτόχρονη χορήγηση 3ης δόσης mRNA και του εμβολίου γρίπης, σύμφωνα με έρευνα

Ελληνική ανακάλυψη: Πώς η κυτταρική γήρανση κάνει τον καρκίνο και τον κορονοϊό πιο επιθετικούς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.