Σωτήρια επέμβαση σε κορίτσι που είχε καταπιεί καρφίτσα

Μία καρφίτσα που είχε σφηνωθεί στους βρόγχους ανήλικου κοριτσιού, αφαίρεσαν με επιτυχία, γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της Κυριακής (30/1), οι γονείς της ανήλικης την μετέφεραν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, ενημερώνοντας τους γιατρούς πως το παιδί τους είχε καταπιεί την καρφίτσα.

Οι γιατροί προχώρησαν σε απεικονιστική διερεύνηση του περιστατικού υποβάλλοντας την ασθενή σε ακτινογραφία και αξονική τομογραφία θώρακος, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη του αιχμηρού μεταλλικού ξένου σώματος στην αναπνευστική οδό και συγκεκριμένα στον αριστερό κύριο βρόγχο και όχι στην πεπτική οδό.

Μετά τον προβλεπόμενο προεγχειρητικό έλεγχο το παιδί οδηγήθηκε στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε βρογχοσκόπηση με άκαμπτο βρογχοσκόπιο από τους γιατρούς του Τμήματος Ω.Ρ.Λ., Καρασμάνη Ηλία και Μαγγανάρη Αργύρη.

Σωτήρια επέμβαση σε κορίτσι που είχε καταπιεί καρφίτσα

Κατά την βρογχοσκόπηση διαπιστώθηκε η μετακίνηση και ενσφήνωση του ξένου σώματος στον δεξιό κύριο βρόγχο και μετά από προσπάθειες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αφαίρεσή του. Η ασθενής ανένηψε πλήρως εντός της χειρουργικής αίθουσας και μεταφέρθηκε για παρακολούθηση και νοσηλεία στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική.

Με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί το σύνολο των εργαζομένων οι οποίοι συμμετείχαν στην επιτυχή έκβαση της περιπέτειας της ασθενούς.

Διαβάστε επίσης 

Σε πρώτο πρόσωπο: «Πονούσα τόσο που για τρία χρόνια δεν έπρεπε να με αγγίξει κανείς»

«Ξεριζώνω τα μαλλιά μου από 11 ετών»: Τριχοτιλλομανία, μία διαταραχή που εκτοξεύτηκε με την πανδημία

Ένα αγόρι με αυτισμό ξεπερνάει τη φοβία του για το κούρεμα – Ελληνική διάκριση για τη δραματοθεραπεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.