Η ιστορία της Ελληνοαγγλίδας, Elle: «Στο σχολείο την χλεύαζαν για την τριχοφυΐας της – Σήμερα διαγωνίζεται στα καλλιστεία χωρίς μακιγιάζ»

Η Elle μεγάλωσε στη Σκιάθο και στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο για να φοιτήσει στο σχολείο «Warminster» στο δυτικό Γουιλσάιρ. Ο πατέρας της, που έχει φύγει από τη ζωή, ήταν Έλληνας και η μητέρα της Αγγλίδα.

Στο σχολείο δέχτηκε εκφοβισμό από τους συμμαθητές της και ντροπιαστικές συμπεριφορές, λόγω της εμφάνισής της. Την αποκαλούσαν “γορίλα”, λόγω της τριχοφυΐας που είχε.

Σήμερα, ετοιμάζεται να πάρει μέρος στα καλλιστεία της Μεγάλης Βρετανίας, τον μακροβιότερο διαγωνισμό ομορφιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, στην κατηγορία «για γυναίκες 27-38 ετών» και μάλιστα χωρίς μακιγιάζ! Σκοπός της, όπως λέει, να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στα νέα κορίτσια.

Το bullying και η κατάθλιψη

«Προέρχομαι από διαφορετική κουλτούρα. Με χλεύαζαν για τον σωματότυπό μου, για τα μαλλιά μου τα οποία ήταν αρκετά σγουρά και πάντα έλεγαν ότι είχα ψείρες και ότι ήμουν γορίλας, επειδή είχα λίγο περισσότερη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και στις μασχάλες», εξομολογείται η Εlle στο BBC.

Πολύ γρήγορα οδηγήθηκε στην κατάθλιψη. «Κοίταζα στον καθρέφτη και χλεύαζα τον εαυτό μου, γιατί αυτό έκαναν οι άλλοι», παραδέχεται.

Στα 13 της χρόνια άρχισε να βάφεται και να ισιώνει τα μαλλιά της.

«Φορούσα μέικαπ που ήταν λίγο πιο ανοιχτό από το χρώμα του δέρματός μου, γιατί ήθελα απεγνωσμένα να ταιριάξω. Τα φίλτρα και οι εφαρμογές σήμερα κάνουν αυτό ακριβώς που έκανα εγώ στο σχολείο», λέει.

Στα καλλιστεία χωρίς μακιγιάζ

Τα βρετανικά Καλλιστεία δεν είναι άγνωστα για την Elle. Πέρυσι, είχε πάρει μέρος στη νέα κατηγορία για γυναίκες 27-38 ετών. Αλλά, όπως παραδέχεται, δεν έδειξε τον εαυτό της. «Τους έδωσα κάτι που πίστευα ότι ήθελαν να δουν», λέει.

Έτσι αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή και πάλι, για να εμφανιστεί αυτή τη φορά αμακιγιάριστη, καθώς απέκτησε αυτοπεποίθηση κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Τη βοήθησε η καραντίνα

Με τη φετινή της συμμετοχή θέλει να εμπνεύσει την επόμενη γενιά των κοριτσιών. «Μπορεί να υπάρχει μια νεαρή κοπέλα στο σχολείο που να αισθάνεται όπως εγώ. Πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό της και να πει “είμαι καλή όπως φαίνομαι”!», τονίζει.

Για να εξομολογηθεί σε άλλο σημείο: «Κατά τη διάρκεια της καραντίνας δεν υπήρχε η πίεση που είχα παλιότερα να βάφομαι. Έμαθα να αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως είμαι».

Παραδέχεται επίσης, ότι θα είναι τρομακτικό να σταθεί μπροστά σε τόσους πολλούς ανθρώπους, στο διαγωνισμό ομορφιάς. «Αλλά ξέρω ότι μετά τον διαγωνισμό θα νιώσω πραγματικά καλά για τον εαυτό μου, ανεξάρτητα από το αν θα κερδίσω ή όχι», καταλήγει.

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, είναι η πρώτη διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία της χώρας που θα εμφανιστεί χωρίς μακιγιάζ.

Ο διαγωνισμός ομορφιάς θα διεξαχθεί στο Λέστερ στο τέλος της εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης

Περιόρισε του πόνους περιόδου πιέζοντας συγκεκριμένα σημεία του σώματός σου

Λεκές από στυλό ή μαρκαδόρο; Δείτε πως θα τον καθαρίσετε

Χρειάζονται όλα τα τρόφιμα ψυγείο; Ας δούμε κάποια που απαγορεύεται να μπαίνουν στο ψυγείο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.