Χρειάζονται όλα τα τρόφιμα ψυγείο; Ας δούμε κάποια που απαγορεύεται να μπαίνουν στο ψυγείο

Βάζουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο για να τα συντηρήσουμε περισσότερο καιρό. Σωστά; Έχετε, όμως, αναρωτηθεί εάν θέλουν όλα τα τρόφιμα, ψυγείο; Στο ερώτημα αυτό μας απαντά, δίνοντάς μας τις σωστές απαντήσει, η διατροφολόγος Micah S. από το Clevelant.

Πατάτες και γλυκοπατάτες

Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, και ειδικά  σε θερμοκρασία κάτω από 7 °C το άμυλο μετατρέπεται σε ζάχαρη και προκαλεί στις πατάτες μια γλυκιά γεύση και μια σκούρα όψη όταν μαγειρεύονται. Οι πατάτες πρέπει να είναι εκτός ψυγείου και μάλιστα σε ζεστό μέρος, αλλά όχι να τις βλέπει ο ήλιος. Επίσης, μην αποθηκεύετε τις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια, γιατί τα αέρια που εκπέμπουν τα δυο αυτά λαχανικά μπορεί να προκαλέσουν αλλοιώσεις το ένα στο άλλο.

Ντομάτες και κρεμμύδια/σκόρδα

Όταν βάζουμε τις ντομάτες στο ψυγείο καταστρέφεται η υφή τους και ζαρώνουν.  Ο πάγος κάνει κακό στις ντομάτες και αλλοιώνει τη γεύση τους.  Καλό είναι να τις διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι προτιμότερο να αγοράζετε λίγες ντομάτες και να είναι ελαφρά άγουρες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Ειδικά εάν είναι κομμένα, μπορεί να τα βρείτε μουχλιασμένα.

Ελαιόλαδο και Μέλι

Αν δεν θέλετε το λάδι να έχει μορφή βουτύρου, μην το κάνετε ποτέ. Άλλωστε δεν υπάρχει λόγος. Το λάδι διατηρείται μια χαρά εκτός ψυγείου. Διαφορετικά θα κρυσταλλιάσει και δεν θα τρώγεται. Και για το μέλι, λίγο πολύ ισχύουν τα ίδια: δεν χρειάζεται ψυγείο, γιατί στερεοποιείται και χαλάει η υφή του. Αν συμβεί αυτό, βυθίστε το γυάλινο δοχείο του μελιού, σε ζεστό νερό.

Καφέδες και μπαχαρικά

Ο καφές σε οποιαδήποτε μορφή, απορροφά τις μυρωδιές. Εάν τον βάλετε στο ψυγείο, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να χάσει την ιδιαίτερη γεύση και μυρωδιά του. Το ίδιο ισχύει και για τα αρωματικά σκευάσματα που βάζουμε στο φαγητό. Τα μπαχαρικά ξεραίνονται στο ψυγείο.

Μπανάνες και αβοκάντο

Και τα δυο αργούν να ωριμάσουν. Είναι καλύτερα να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Η φλούδα της μπανάνας, δεν αγαπά το ψυγείο. Μαυρίζει εύκολα και αλλοιώνεται η γεύση της. Οι μπανάνες διατηρούνται μόνο εκτός ψυγείου.

Ψωμιά και μπισκότα

Το ψυγείο κάνει το ψωμί μπαγιάτικο, για αυτό μπορούμε να βάζουμε στο ψυγείο μόνο το ψωμί του τοστ! Εάν μας περισσέψει άλλου τύπου ψωμί, το κόβουμε σε φέτες και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν το αποψύξουμε, θα είναι σαν φρέσκο. Μπισκότα βάζουμε στο ψυγείο μόνο εάν έχουν μέσα κρέμα. Διαφορετικά, η υγρασία θα αλλάξει τη γεύση τους.

Ζεστό φαγητό

Μην βάζετε ζεστό φαγητό στο ψυγείο σας ΠΟΤΕ. Πρέπει πρώτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αλλιώς ευνοούνται οι αλλοιώσεις και η ανάπτυξη μικροβίων. Τουλάχιστον 2 ώρες μετά το μαγείρεμα, πρέπει να βρίσκεται στον πάγκο της κουζίνας!

Διαβάστε επίσης

Πώς θα εκδώσετε γρήγορα και εύκολα πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τα αντιγριπικά φάρμακα και η σχέση γρίπης και κορονοϊού

Βάλτε αλατοπίπερο στο σεξ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.