Περιόρισε του πόνους περιόδου πιέζοντας συγκεκριμένα σημεία του σώματός σου

H δυσμηνόρροια, είναι ένα συχνό πρόβλημα στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Συνήθως δεν υποδεικνύει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ωστόσο μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να συσχετίζεται με καλοήθεις όγκους στη μήτρα, ενδομητρίωση ή ινομυώματα.

Η πρωτογενής δυσμηνόρροια συνήθως ξεκινά μία με δύο ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου και μπορεί να συνεχιστεί για άλλες δύο ημέρες. Συχνά, ο πόνος ελαττώνεται με την ηλικία ή μετά από την κύηση και τον τοκετό.

Ως δευτερογενής δυσμηνόρροια αναφέρεται ο πόνος που οφείλεται σε υποκείμενες καταστάσεις, όπως η ενδομητρίωση και η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου.

Τι μπορείς να κάνεις μόνη σου

Πριν καταφύγετε σε παυσίπονα και κομπρέσες διαβάστε πώς μπορείτε μόνες σας, πιέζοντας συγκεκριμένα σημεία στο σώμα σας να μειώσετε μέχρι και να εξαφανίσετε τους έντονους πόνους περιόδου!

Υπάρχουν τρια σημεία στο σώμα μας που αν τα πιέσουμε σωστά θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε ακόμα και από την πίεση που νιώθουμε στη μέση τις μέρες της περιόδου!

Αρχίστε πιέζοντας για ένα λεπτό το σημείο ανάμεσα στο μεγάλο και το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού. Ξεκινήστε με ήπιες πιέσεις και αυξήστε σταδιακά την ένταση για να απαλλαγείτε από κράμπες και πόνους στην κοιλιά.

Συνεχίστε πιέζοντας την περιοχή κάτω από τον αφαλό σας. Τοποθετήστε τα χέρια σας σε απόσταση δυο δαχτύλων από τον αφαλό και πιέστε. Ανακουφιστείτε από κοιλιακές κράμπες και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος.

Τέλος, αν σας ενοχλεί και η πλάτη σας τότε ακολουθώντας τη σπονδυλική σας στήλη πιέστε το οστό που βρίσκεται στη βάση της (ιερό οστό). Έτσι θα ανακουφιστεί η μήτρα.

Πηγή: Healthline.com

Διαβάστε επίσης

Καπραβέλος: “Μεγάλη έξαρση της πανδημίας μέχρι τα Χριστούγεννα – Δέχτηκα απειλή εναντίον της ζωής μου”

Λεκές από στυλό ή μαρκαδόρο; Δείτε πως θα τον καθαρίσετε

Χρειάζονται όλα τα τρόφιμα ψυγείο; Ας δούμε κάποια που απαγορεύεται να μπαίνουν στο ψυγείο

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.